CMA CGM'den, Marco Polo ile yeni bir dünya rekoru

CMA CGM'den, Marco Polo ile yeni bir dünya rekoru

CMA CGM Marco Polo isimli konteyner gemisi, 11 günde toplam yedi Kuzey Amerika limanına uğrak yaparak bu limanlara tek seferde taşınan 16.022 TEU'luk yük miktarıyla yeni bir rekor kıracak.

CMA CGM tarafından işletilen Marco Polo isimli konteyner gemisi, Kuzey Amerika limanlarına tek seferde en çok yük taşıyan gemi olarak rekor kıracak.

396 metre uzunluğundaki konteyner gemisi, 17 Mayıs'ta ilk uğrak limanı olan Halifax'a varmak üzere şu anda Atlantik'i geçiyor. Daha sonra New York ve New Jersey Limanı'na (20 Mayıs), Virginia Limanı'na (23 Mayıs) , Savannah Limanı'na (26 Mayıs) ve son olarak Charleston Limanı'na (28 Mayıs) uğrak yapacak.

CMA CGM Marco Polo, Eylül 2020'de Kuzey Amerika'nın Doğu Kıyısı'na uğrayan en büyük konteyner gemisi unvanını alan CMA CGM Brazil'e kıyasla TEU cinsinden yaklaşık yüzde altı daha büyük kapasiteye sahip. Ancak gemiler, Kuzey Amerika Pasifik Kıyısı'na uğrayan en büyük konteyner gemilerinden ve 2020'de piyasaya sürülen 23.000 TEU kapasiteli CGM CMA Jacques Saade gibi yeni nesil ultra büyük mega konteyner gemilerinden önemli ölçüde daha küçük.

E-ticaret satışlarında benzeri görülmemiş artışlar!

CMA CGM'ye göre, CMA CGM Marco Polo'nun yaptığı seyir, rotada artan talebe yanıt olarak doğdu. Şirket, ABD'deki müşterilerinin birçoğunun e-ticaret satışlarında benzeri görülmemiş artışlar yaşadığını vurguladı. CMA CGM Kuzey Amerika Başkanı Ed Aldridge; "CMA CGM Marco Polo'nun hizmeti, esnekliğimizin bir başka göstergesidir.' dedi.

CMA CGM Marco Polo, Aralık 2012'de suya indirildiğinde dünyanın en büyük konteyner gemisi olarak tanıtılmıştı. Güney Kore'de Daewoo Gemi İnşa ve Deniz Mühendisliği tarafından inşa edilen 187.625 dwt'lik gemi, şirketin Çin/Avrupa rotası için inşa ettiği üç gemiden ilkiydi. Bu gemiler, yakın zamanda, CMA CGM'nin 2020'de piyasaya sürmeye başladığı yeni ultra büyük LNG yakıtlı konteyner gemileri hizmete girmeye başladığında geri planda kaldı.

New York ve New Jersey Liman İdaresi'nin yönetici müdürü Rick Cotton; "Marco Polo'nun limana gelişi bizim için aynı zamanda, New York Limanı ve New Jersey'in milyonlarca sakinini ayakta tutmak ve binlerce işi desteklemek için ihtiyaç duyulan gıda, malzeme ve malların gelmesini ifade ediyor. dedi.

cma-cgm-marco-polo.2.jpgCMA CGM Jacques Saade 21.433 TEU ile yeni dünya rekoru kırmıştı!

Bunun yanında geçtiğimiz günlerde fransız deniz taşımacılığı devi CMA CGM'ye ait dünyanın ilk LNG yakıtlı Megamax-24 tipi konteyner gemisi olan CMA CGM Jacques Saade, tek bir gemideki dolu konteyner sayısıyla yeni bir dünya rekoru kırmıştı.

KAYNAK: DENİZHABER.COM

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.