Connect, ABD'de Mustang'i geçti

Connect, ABD'de Mustang'i geçti

Farley, Cenevre Otomobil Fuarında dünya basınından bir grup gazeteciyle yaptığı sohbet toplantısında, Transit Connect'in, ABD'de satışa başlamasından...

Farley, Cenevre Otomobil Fuarında dünya basınından bir grup gazeteciyle yaptığı sohbet toplantısında, Transit Connect'in, ABD'de satışa başlamasından ve performansından son derece memnun olduklarını belirtti.

Özellikle Transit Connect'in iki ay önce Detroit Otomobil Fuarı'nda, Kuzey Amerika Yılın Ticari Aracı ödülünü aldığını anımsatan Farley, bu ödülün Avrupa'dan sonra çok büyük bir başarı olduğunu ve bu başarının Transit Connect satışlarına çok büyük bir etkisinin bulunacağını kaydetti.

Farley, Transit Connect'in şu anda ABD'de bir rakibi olmadığını dile getirerek, şunları söyledi:

''Bu aracın rakip olarak karşısına koyacak bir aracımız yok. Şu anda biraz bilinirlilik problemi var. Ama her geçen gün o problemi aşıyoruz. Buna benzer segmentlerde Ford olarak pazar payımız ABD'de yüzde 60. Transit Connect'in de bu başarıya büyük etkisi olacağını düşünüyoruz. Satışları şu anda inanılmaz iyi gidiyor ve her geçen gün bilinirliğinin artması için de tüm çalışmaları yapıyoruz.

ABD'de şu anda müşteri memnuniyeti en yüksek araçların başında Transit Connect geliyor. Hatta Mustang'tan daha yüksek bir müşteri memnuniyeti var. Sorunsuz bir araç ve müşteri memnuniyeti Mustang'dan daha yüksek. Fiat'ın ve Nissan'ın da ABD pazarı ile birtakım girişimleri var. Dolayısıyla önümüzdeki yıllarda rekabetin daha yoğun geçeceğini tahmin ediyoruz. Biz de bu özenle çalışmalarımızı ve çabalarımızı artırıyoruz.''

Dünyada artan pazarlar olduğuna işaret eden Farley, bu pazarların Brezilya, Hindistan ve Çin gibi ülkeler olduğunu bildirdi.

Farley, Brezilya'nın kendileri için çok önemli ve büyük bir pazar olduğunu vurgulayarak, Brezilya pazarında yılda yaklaşık 3-3,5 milyon aracın satıldığını ifade etti.

-''TEK BİR ATA OYNAMIYORUZ''-

Son dönemde otomotiv sektörünün elektrikli ve hibrit araçlara yönelmesine de değinen Farley, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Biz birçok rakibin yaptığı gibi tek bir ata oynamıyoruz. Biz bir tek markaya ve tek bir teknolojiye gitmiyoruz. Dolayısıyla tek ata oynamıyoruz. Biz şu anda farklı alternatifler ve farklı teknolojiler deniyoruz. Bu teknolojileri farklı markalar üzerinde uyguluyoruz. Çünkü bunun tek bir nedeni var. Dünyada kesinleşmiş bir altyapı netliği yok. Devlet desteği, bunların istasyonları ne olacak, altyapıları ne olacak, bu konuda anlaşılmış üzerinde hemfikir olunmuş bir donanım birliği yok. O yüzden böyle bir ortam varken biz tek ata oynamıyoruz.

Biz bu konuda ilk önce Transit Connect elektrikliyi yaptık onun da bu yılın sonunda ABD'ye satışını yapacağız. Bu da transit Connect elektrikli olacak. Bizim yakıt tasarrufu ve sarfiyatı konusunda bir stratejimiz ve hedefimiz var. Bu konuda sektörde lider olacağız. Biz bütün motor ürün gamını yeni baştan yeniliyoruz. Biz yakıt ekonomisinde bir numara olacağız.''

-''HEDEFİMİZ PAZAR LİDERLİĞİMİZİ DEVAM ETTİRMEK''

Ford Avrupa Satış ve Pazarlama Başkan Yardımcısı Ingvar Sviggum ise, Avrupa otomobil pazarında bir şey söylemek için çok erken olduğunu belirtti.

Sviggum, sektöre ilişkin bir şey söylemek için nisan ayının beklenmesi gerektiğine değinerek, nisan ayında Avrupa'da birçok ülkede otomotive devlet desteğinin biteceğini hatırlattı.

Avrupa'da yaklaşık 13-14 milyon adet civarında bir otomobil pazarının olacağı tahmininde bulunan Sviggum, yine de durumun nisan ayından sonra şekilleneceğini kaydetti.

Sviggum, Türkiye, Fransa ve İtalya'da minivan segmenti pazarının büyüdüğünün farkında olduklarını ifade ederek, bu segmentte büyüyen pazardan haberdar olduklarını ve buna göre planlarını yaptıklarını anlattı.

Türkiye otomotiv pazarının kendileri için son derece önemli olduğunu vurgulayan Sviggum, ''Türkiye pazarı çok büyük bir pazar. Normal seyirlerinde 600 ile 800 bin arasında bir pazar. Ancak kriz nedeniyle biraz daraldı. Biz bu pazarda 8 yıldır pazar lideriyiz. Hedefimiz 9. yılda da pazar liderliğimizi devam ettirmek'' diye konuştu.

Sviggum, Türkiye üretim açısından da önemli bir merkez olduğuna işaret ederek, Türkiye'nin Avrupa'daki pazar payları en yüksek olduğu ikinci ülke olduğunu söyledi.

Kendileri için pazar paylarını artırmak kadar karlılığın da çok önemli olduğuna değinen Sviggum, tamamen konsantrasyonlarının yeni ürünler ve yeni teknolojiler olacağını sözlerine ekledi.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.