“Çukurova Havaalanı ayıbına son verilmeli”

“Çukurova Havaalanı ayıbına son verilmeli”

Mersin’de yapımı yılan hikayesine dönen Uluslararası Çukurova Bölgesel Havalimanı ile ilgili bir sert çıkış da Akaryakıtçılar Derneği Başkanı Aziz Akgül’den geldi. Akgül, “Siyasiler bu kentteki halkla yüzleşirken gözlerine bakabilsin” dedi.

Mersin Akaryakıtçılar Derneği Başkanı Aziz Akgül, sektörün 2019 yılını değerlendirerek, 2020’ye dair beklentilerini anlattı.

Sektör açısında aslında zamların çok olduğu bir yılı geride bıraktıklarını söyleyen Akgül, petrol fiyatlarındaki dalgalanma ve kur artışının olduğu 2019’un ekonomik sorunların baş gösterdiği faizlerin tavan yaptığı çok kötü bir yıl olarak geride kaldığını söyledi,

aziz-akgul-(2).jpg “Gönül isterdi ki güzel şeyler söyleyebilseydim” diyen Akgül, “Ülkemiz açısında aynı durum söz konusu olduğunu söyleyebilirim, Suriye politikamızda istediğimiz olmadı ve olumsuzluklar içinde geçti. Komşumuz Suriye’de yaşanan durumlardan en çok etkilenen ülke olduk. Coğrafyamızda olanlar haliyle ülkemizi de etkiliyor; Mısır, İsrail, ve Şam’da elçiliklerimizin olmaması bunlara Yemen ve Libya’yı katarsak bölgede nasıl bir pozisyonda olduğumuz anlaşılır.

Doğu Akdeniz’de bizi yalnız bırakmaya çalışmaları, bölge ülkelerinin bize sırt çevirmeleri asla Türkiye’yi haklı davasından vazgeçirmeyecektir” dedi.

Ayrıca Türkiye’nin demokrasisi açısından dışarıdan güzel görünmediğini de dile getiren Akgül, “Gazetecilerin ve siyasetçilerin yargılandığı özgürlüklerin alınması, İstanbul’da seçimin tekrarı, seçilmiş belediyelere yargılamaların yapılmadan fes edilmesi kayyum atanması gibi durumların demokrasimiz için ve dünya kamuoyunda hoş görünmediğini biliyoruz” diye konuştu.

“AKARYAKITTA FİYAT DALGALANMASI DEVAM EDECEK”

2020 yılına dair beklentilerinden de bahseden Aziz Akgül, “Sektörde fiyat dalgalanması devam edecek, OPEC ülkelerin üretimi kısma kararları buna Rusya’nın da katılması önemli. Ayrıca dünyanın en büyük rafinesine ve üretimine sahip Saudi Aramco şirketinin önce bombalanması ve sonrada az bir miktar olsa da halka açılması fiyatların yukarı oynamasına sebep oluyor, İran-ABD arasındaki gerginlik de etkili bir rol alıyor.

Ülkemizin enerji ve petrolde dışa bağımlılığı döviz kurlarının yükselmesi nedeniyle bizi olumsuz yönde etkiliyor. Umarım coğrafyamızda savaştaki yaraların bir an önce sarılması, Suriye’ye barışın hakim olacağı bir atmosfer yaratılır.

Coğrafyamız zor bir dönemden geçiyor çocukların öldüğü, anaların ağladığı, milyonlarca insanın yurdundan göç ettirildiği bu sürecin bitmesini temenni ediyorum.

2020 yılı hem coğrafyamızın toparlanma sürecine gireceği hem de ülkemizde kimsenin kimseyi ötekileştirmeden kardeşçe yaşandığı demokrasinin, adaletin duygusunun güçlendiği bir Türkiye olsun” dedi.

“HALKIN YÜZÜNE BAKABİLİN”

Gelecek vaat eden Mersin’e havalimanı inşaatının bir an önce yıllan hikayesi olmaktan çıkması gerektiğini de dile getiren Mersin Akaryakıtçılar Derneği Başkanı Aziz Akgül, “Siyasiler bu kentteki halkla yüzleşirken gözlerine bakabilsin, bu ayıplarından kurtulmalılar” dedi.

“İnanıyorum Mersin 2020 yıllında hak ettiği yere gelecektir” diyen Akgül,  Mersin’in çok büyük bir potansiyele sahip olduğunu ve bunun gün yüzüne çıkartılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Hediye EROĞLU - MERSİN / LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.