Deli Dumrul Hesabı: Mazot 30 TL, otoyol 60 TL

Deli Dumrul Hesabı: Mazot 30 TL, otoyol 60 TL

CHP Milletvekili Yıldız, “Vatandaş karayolundan gitse 30 lira mazot yakacağı mesafeyi niye üzerine bir de 60 lira otoyol parası ödesin de gitsin?” diye sordu.

Geçenin de, geçmeyenin de para ödemek zorunda kaldığı yap-işlet-devret (YİD) projeleri için firmaların yurtdışından getireceği döviz kredi borcunu Hazine'nin üstlenmesine yol açacak yasa teklifi TBMM Bayındırlık Komisyonu'nda itirazlara rağmen kabul edildi.

CHP Milletvekili Hüseyin Yıldız, düzenlemeyle şirketlerin aldığı döviz kredilerinin ödenmemesi halinde tüm borcu halkın ödemek zorunda kalacağını belirtirken, YİD projeleriyle devletin adeta soyulduğunu söyledi. 4-5 milyar liralık işlerin açık ihale yapılmadan davet usulüyle birkaç firmaya verildiğini savunan Yıldız, “Bile bile 1 liralık işi 10 liraya birilerine vermek bu millete reva mıdır? 10 milyon insan işsiz, esnaf perişan, Türkiye perişan durumda” dedi. Yıldız, bu kapsamda Aydın'da yapılan bir otoyolun ücretinin 60 TL olduğuna işaret ederken, “Vatandaş karayolundan gitse 30 lira mazot yakacağı mesafeyi niye üzerine bir de 60 lira otoyol parası ödesin de gitsin?” diye sordu.

MALİYETİNİ ÇOKTAN ÇIKARDI

CHP Milletvekili Abdüllatif Şener de yeni düzenlemeyle devletin itibarının 10 paralık edildiğini belirtirken, Osmangazi Köprüsü'nü yapan firmanın 1.2 milyar dolarlık yapım maliyetinin 2 katını 4 yılda zaten çıkardığını, şimdi köprüyü önümüzdeki 18 yıl boyunca işletip fazladan 12 milyar dolar fahiş para kazanacağını söyledi.

Erdoğan SÜZER – SÖZCÜ

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.