Deniz eğitiminin rotası çizilecek

Deniz eğitiminin rotası çizilecek

Dünya denizcilik eğitimi için mihenk taşı olarak kabul edilen Birleşmiş Milletler Alt Kuruluşu, Uluslararası Denizcilik Örgütü'nün (IMO) yeni güncelleştirilmiş...

Dünya denizcilik eğitimi için mihenk taşı olarak kabul edilen Birleşmiş Milletler Alt Kuruluşu, Uluslararası Denizcilik Örgütü'nün (IMO) yeni güncelleştirilmiş "Denizcilik Eğitim Kuralları" ilk olarak İstanbul'da düzenlenecek "Uluslararası Denizkızı Kongresi"nde açıklanacak.

Deniz Ticaret Odası'nın destekleriyle kurulan Piri Reis Üniversitesi ile Denizcilik Öğrencileri Derneği'nin (DÖDER) ortaklaşa düzenledikleri Uluslararası Denizkızı Kongresi 21-25 Mayıs tarihlerinde İstanbul'da yapılacak. Ataköy Sheraton Oteli'nde gerçekleşecek olan Uluslararası Denizkızı Kongresi'ne dünyanın beş kıtasından önde gelen denizcilik ihtisas üniversitelerinin öğrenci ve öğretim üyelerinin yanı sıra Türkiye'den ise denizcilik eğitimi veren kuruluşlarından öğrenci ve öğretim üyeleri katılacak.

Şeref konuğu olarak IMO Genel Sekreteri Amiral Efthimios Mitropoulos'un katılacağı Uluslararası Denizkızı Kongresi'nde, Türkiye'de bir ilk gerçekleştirilecek. IMO Genel Sekreteri Mitropoulos, Uluslararası Denizkızı Kongresi'nde, 21 Haziran 2010 tarihinde Filipinler'in başkenti Manila'da 164 üye ülkenin katılımıyla düzenlenecek Tarihi Uluslararası Denizcilik Eğitimi Kongresi?nde açıklanacak olan dünya denizcilik eğitimin yeni rotasını, ilk olarak Uluslararası Denizkızı Kongresi'nde dünyaya duyuracak. IMO'nun kuralları dünyadaki denizcilik eğitimi veren tüm resmi kurumlarda "zorunlu olarak"  uygulanıyor. IMO, bu kurallarını belirli dönemlerde, gelişen koşullara göre, gözden geçirip, tüm üye ülkelerin temsil edildiği uluslararası denizcilik eğitimi kongrelerinde ilan ederek resmi bildirimde bulunmuş oluyor.

Deniz Ticaret Odası tarafından Türk Deniz Eğitim Vakfı (TÜDEV) aracılığı ile 2008 yılında kurulup ilk öğrencilerini 2009/2010 öğretim yılında alan Pirin Reis Üniversitesi Türkiye'nin ilk denizcilik ihtisas üniversitesi olarak kabul ediliyor. Piri Reis Üniversitesi'nin Tuzla'daki kampüsünde, Güverte ve Makine programlarından sonra, bu yıl da Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Programı'na öğrenci alınacak. Piri Reis Üniversitesi'nin kampüsünün inşası,

Türkiye'nin ilk "Yeşil Çevre Duyarlı Kampusu" olarak Ekim 2012 tarihinde tamamlanması hedefleniyor.

Denizcilik, Gemi İnşaatı, Deniz İşletmeciliği Disiplinleri eğitimlerini veren fakülte, yüksek okul, meslek yüksek okulu ve denizcilik lisesi düzeyinde yaklaşık 4500 Öğrenci üyesi bulunan Denizcilik Öğrencileri Derneği (DÖDER) 2007 yılında kuruldu. Türkiye genelinde denizcilik eğitimi sorunlarını inceleyen ve ilgili platformlarda sorunlara çözüm önerileri üreten DÖDER, ayrıca denizcilik eğitiminin Türkiye genelinde tanıtılması için de çalışmalar yürütüyor.


LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.