Deniz Eraydın yeniden Başkan
Gemi Yakıt İkmalcileri Derneği 'Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı' bugün Kalamış Marin tesislerinde gerçekleşti. Ali Deniz Eraydın, oybirliğiyle yeniden Gemi Yakıt İkmalcileri Derneği Başkanlığı'na seçildi.
Gemi Yakıt İkmalcileri Derneği’nin Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı bugün yapıldı. Üyelerin yoğun katılım gösterdiği toplantıda, yeni yönetim kurulu da belirlendi. Gemi Yakıt İkmalcileri Derneği Başkanlığına oy çoğunluğuyla yeniden Ali Deniz Eraydın seçildi.
GYİD Başkanı Ali Deniz Eraydın’ın konuşmasıyla başlayan toplantıda, Türk Bunker sektörünün durumunun ve gelişiminden söz edildi. Türk Bunker sektörünün, derinleşen küresel denizcilik krizine rağmen geliştiğine dikkat çeken Eraydın sözlerini şöyle sürdürdü; ‘Türk Bunker sektörü, küresel denizcilik krizinin derinleşerek devam etmesine rağmen özellikle son dört sene boyunca yapılan özverili çalışmalar, üye şirketlerimizin yatırımları ve resmi düzenlemeler sonucu yurt içinde ve yurt dışında son derece prestijli bir görünüme sahip olmuştur.’
"Yapılan bunker ikmali yüzde 100 arttı"
Türk boğazlarından geçen gemi sayısının azalmasına rağmen, yapılan bunker ikmalinin arttığını vurgulayan Eraydın; 'Türk boğazlarından geçen gemi sayısı yüzde 10 azalırken, yapılan bunker ikmal miktarı yüzde 100 arttı. Başta İstanbul ve İzmit Körfezi olmak üzere Türk limanları hem ürün kalitesi hem de ikmal kalitesi olarak “güvenli ikmal limanı” statüsüne kavuşmuştu. Gerçekleştirilen Uluslararası Bunker Konferansları hem ülkemizin, hem limanlarımızın hem de Türk Bunker sektörümüzün tanınırlığını sağlandı.' dedi.
"İstanbul Limanı en çok tercih edilen ikmal limanı oldu"
GYİD Başkanı Ali Deniz Eraydın, 2017 itibariyle İstanbul Limanı’nın, Pire ve Novorosisk Limanlarını geçerek Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa bölgenin açık ara tercih edilen en büyük “ikmal limanı” haline geldiğini belirtti.
‘Bu önemli bir başarı’ diyen Eraydın sözlerini şöyle sürdürdü; Bu başarının mimarı GYİD üyeleridir. Üyelerimizin ilgili kurum ve kuruluşlarla “iş birliği” içinde uyumlu çalışması başarımızın temelini oluşturmuştur.
Geçtiğimiz 54 ay boyunca 60’ın üzerinde sunum, eğitim, seminer ve konferans gerçekleştirdik. Bunun 15’ini yurt dışında yaparak ülkemizi ve limanlarımızı tanıttık. Bütün bu faaliyetleri gerçekleştiren, destek olan üyelerimize ülkem ve Türk Denizcilik sektörü adını teşekkür ediyorum.’
"Hedef ‘ana ikmal limanı’ haline gelmek"
Gemi Yakıt İkmalcileri Derneği’nin ana hedefinin, ana ikmal limanı haline gelmek olduğunu dile getiren Eraydın; 'Boğazlarımızdan 50 bin geminin geçtiği sene 4.5-5 milyon ton bunker ürünü satar hale gelerek kalıcı olarak bölgenin tercih edilen "ana ikmal limanı” haline dönüşmek, temel hedefimiz. Daha yapılması gereken çok iş, gidilmesi gereken çok yol var. Çok dikkatli olmamız gereken bir döneme giriyoruz. Hazırlıklı olmamız gereken konular ve yapılması gereken ilave yatırımlar var.' dedi.
"Çalışma ortamımız dağıtılıyor"
İMEAK DTO meclis üyesi Mustafa Yılmaz komitelerle ilgili şunları söyledi; "Yıllardır ortak toplanan İMEAK DTO 13 ve 28 numaralı komiteler yeni dönemde 13 numaralı komitenin talebiyle ayrı toplanma kararı aldı. Ve bu bir kişinin kararıyla olmuş gibi gözüküyor. Biz burada iş birliği içinde denizcilik camiamız için nasıl uyum içinde çalışırız diye toplantı yapıyoruz. Deniz Başkan çok büyük olgunluk ve mütevazılık gösteriyor. Bütün GYİD üyeleri makamlara ve pozisyonlara birbirini buyur ediyor. Diğer tarafta senelerce beraber iş birliği içinde çalışma ortamımız dağıtılıyor. Bir kişi hem meclis üyesi hem de komite başkanı olabiliyor. İstediği pozisyon sahibi olamayan komiteden istifa ediyor. Bunlar bizim alışık olmadığımız tuhaf durumlar. 10-12 kişi yaptığımız toplantılar 2-3 kişiyle yapılmak isteniyor. Orada uyumlu çalışma yapılacak bir ortam şimdilik bulunmamakta. İMEAK DTO ile uyumlu olacağız diye buradaki başarılı çalışma ortamımızı bozmayalım."
Yılmaz, "Dağıtım şirketleri temsilcilerinin bir kısmının kurumsal sebeplerden dolayı yönetime giremediklerini, sektörel çalışmaların yurtiçinde, yurt dışında GYİD odaklı devam etmesi gerektiğini ve çalışmaları destekleyeceklerini ilettiler. Madeni yağ ve ÖTV'si sıfırlanmış yakıt işiyle uğraşan üyeler de benzer görüşlerle GYİD'nin diğer kurumlardaki olumsuz gelişmeleri dikkate almadan çalışmalarına aynı hız ve kararlılıkla devam etmesi gerektiğini belirtti. Trader üyeler de mevcut yönetimin çalışma sisteminin Türk bunker sektörünü çok başarılı noktalara taşıdığını vurgulayarak bu noktada duraklamadan veya geri adım atmadan aynı tarz çalışmanın devamını tercih ettiklerini bildirdi." şeklinde konuştu.
GYİD Divan Başkanı Uğur Toy oldu
Gemi Yakıt İkmalcileri Derneği Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı’nda yeni Yönetim Kurulu belirlendi. Divan Başkanlığına oy birliğiyle Uğur TOY seçilirken, Yeni Yönetim için hazır bir liste sunulmadığından için Divan Başkanı Uğur Toy, her üyeye söz hakkı vererek görüşlerine başvurdu.
Ali Deniz Eraydın Başkanlığında çalışmalara devam kararı alındı
Görüşmeler sonrasında yönetim kuruluna dağıtım şirketlerinden, madeni yağ sektöründen, traderlardan ve ÖTV’si sıfırlanmış yakıt tedarikçilerinden birer üye alınmasına ve geniş tabanlı çalışma grupları oluşturulmasına karar verildi. Hazirun, mevcut Başkan Ali Deniz Eraydın’ın Yönetim Kurulu Başkanı olarak en az bir dönem daha devam etmesi yönünde ısrarcı oldu.
Görüşmeler sonunda, Ali Deniz Eraydın yeniden Gemi Yakıt İkmalcileri Derneği Başkanı seçilirken, yeni Yönetim ve Denetim Kurulu ise şu şekilde belirlendi;
Yönetim Kurulu (Asil Üyeler)
1- Ali Deniz Eraydın (CYE Petrol) - YK Başkanı
2- Celal Ersan (PO Marine) - YK Başkan Yardımcısı
3- Gülsen Öztürk (TBN) - Sayman
4- Hasan Çemrek (ERDEM Petrol) - Genel Sekreter
5- Mustafa Yılmaz (TENA Bunker) - Üye
Yönetim Kurulu (Yedek Üyeler)
1-Furkan Ölçer (AST Petrol)
2-Osman Mutlu (ZEOS Bunker)
3- Uğur Toy (TERMOPET)
4- Yavuz Gün (EGE Petrol)
5- İlker Kant (AJUN Denizcilik)
Denetim Kurulu (Asil Üyeler)
1- M. Fatih Özalp (OPET)
2- Halil Uysal (WEST Bunker)
3-Alparslan Başkaya (MARPOLI Denizcilik)
Denetim Kurulu (Yedek Üyeler)
1- Zeki Tarakçı (SOCAR Marine)
2- Selçuk Mehmet Uzun (Rıfkı Uzun Petrol)
3- Şahin Yılmaz (TENA Bunker)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.