Deniz Ticaret Enstitüsü’nden eğitimde kariyer fırsatı
Deniz Ticaret Enstitüsü, Türkiye’nin, dünya denizcilik piyasalarından daha çok pay elde edilebilmesinin tek yolunu, insana odaklı yatırım olarak...
Deniz Ticaret Enstitüsü, Türkiye’nin, dünya denizcilik piyasalarından daha çok pay elde edilebilmesinin tek yolunu, insana odaklı yatırım olarak görüyor. Enstitü, Üniversitelerin farklı disiplinlerinde eğitim görmüş nitelikli işgücünü, lojistik sektöründe kariyer hedefleyen bireyleri veya denizcilik eğitimi almış profesyonelleri denizcilik piyasasının her dalında en güncel bilgilerle donatarak uluslararası denizcilik piyasasına kazandırmayı hedefliyor. Enstitü’ye giren öğrenciler tüm teknolojik altyapıya ve bilimsel kaynaklara ulaşma imkanına sahip olabilecek.
Deniz Ticaret Enstitüsü eğitimlerinin tüm teknolojik altyapısı NETPAS gemi yönetimi ve işletmesi yazılımıyla sağlanıyor. Enstitü NETPAS yazılımının Türkiye’ deki tek eğitim ortağı olması yönüyle dikkat çekiyor. Enstitüde şu eğitim programları yer alıyor.
- Gemi Kiralama ve Gemi Brokerliği Profesyonel Sertifika Programı
- Tanker Kiralama ve Tanker Brokerliği Profesyonel Sertifika Programı
- Deniz Sigorta Uzmanlığı Profesyonel Sertifika Programı
- Gemi Finans Uzmanlığı Profesyonel Sertifika Programı
- Gemi ve Filo Teknik Yönetimi Profesyonel Sertifika Programı
- Deniz Hukuku Profesyonel Sertifika Programı
- Liman Yönetimi Profesyonel Sertifika Programı
- Yeni Gemi İnşa ve Gemi Alım Satım Uzmanlığı Profesyonel Sertifika Programı
- Deniz Sörvey Uzmanlığı Profesyonel Sertifika Programı
Enstitüde, her bir eğitim programı 3 temel basamakta uygulanıyor. Temel deniz ticareti eğitimi tüm öğrencilere ortak müfredat olarak aktarılır. Uzmanlık eğitimleriyle, her öğrenci seçtiği alanda ileri akademik eğitim alıyor. Pratik eğitimlerde ise öğrenciler bilgisayar sınıflarında her bir uzmanlık dalı için ayrı ayrı uygulamalı eğitim alıyor. Böylece öğrenciler, gerçek hayatta karşılaşabilecekleri sorunlar ile başa çıkabilme ve karar alma sürecinde deneyim kazanmış oluyor.
Bunların yanı sıra Enstitüde, Yabancı Dil Bölüm Başkanlığı bünyesinde İngilizce ve denizcilik iş İngilizcesi eğitimler veriliyor. İngilizce eğitimlerinde de bilgisayar programları ve uygulamaları kullanılıyor. Enstitü, başarılı öğrencilere karşılıksız,İngilizce hazırlık dahil burs vererek bu öğrencileri denizcilik şirketlerine öneriyor.
Yakın bir zamana kadar enstitü bünyesinde kurulması planlanan Kariyer Merkezi’yle birlikte de Türk ve uluslararsı denizcilik şirketlerine, eğitilen uzmanları istihdam etme olanağı sağlanacak. Enstitünün geliştirdiği ‘Instıtute Workplace’ yazılımı yakın zamanda hizmete girecek. Enstitü yetkilileri yaptıkları açıklamada, bu e-ticaret portalının, gemi kiralamada, gemi finansmanında ve deniz sigorta taleplerinde uluslar arası bağlantıları kuvvetlendirecek önemli bir unsur olacağına dikkat çekti.
Enstitünün Ar-ge faaliyetlerinin üç farklı uygulamayı içinde barındırdığını söyleyen enstitü yetkilileri, şu bilgileri verdi:
“Bunlardan bir tanesi temel araştırma (basic research), ikici adımı uygulamalı araştırma (applied research) ve son aşaması deneysel geliştirme. Denizcilik piyasasının her bir dalında yapılan ar-ge faaliyetleri kamu ve tüzel kuruluşlar için sağlam temelli ve endüstride aktif kullanılabilir karar alma verileri olarak ortaya çıkar. Denizcilik şirket politikaları ve stratejileri bu tip bilimsel verilerin ışığında şekillenir ve pazardan daha fazla pay nasıl elde edilir bunun yol haritası belirlenir. Özellikle mikro ölçekli kurumsal politikalar ve piyasa verileri incelemeleri doğru zamanda doğru kararı verme, pazar tehditlerini önceden görme ve korunmada daha sağlam bilimsel/uygulanabilir altyapıyı oluşturuyor. Denizcilik şirketlerinin gerek orta-uzun vadede gerekse operasyonel süreçlerinde araştırma geliştirme, günümüz piyasaları için artık zorunlu yatırım yapılması gereken bir mecra. Deniz Ticaret Enstitüsü dünya reel ve nominal ekonomilerini takip ederek bunların denizcilik dinamiklerine etkilerini, denizcilik şirketlerinin teknik, hukuki ve yönetim olarak nasıl daha verimli işletilebilir sorusunu cevaplamayı amaçlar ve ar-ge faaliyetlerini bu doğrultuda planlar. Enstitü, dışarıdan denizcilik üzerine bilimsel araştırma yapacak olan araştırmacıları da oluşturulan fonlar ile destekliyor.”
LOJİPORT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.