Deniz ticareti davalarına bakacak mahkemeler belirlendi

Deniz ticareti davalarına bakacak mahkemeler belirlendi

Deniz ticaretine ve deniz sigortalarına ilişkin hukuk davalarına bakmak üzere görevlendirilen İstanbul 17. Asliye Ticaret Mahkemesi ile İzmir 5. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin yargı çevresinin bu illerin mülki sınırları olarak belirlenmesine karar verildi.

Hakimler ve Savcılar Kurulu, 7 Temmuz 2021'de İstanbul Asliye Ticaret Mahkemeleri’nin yargı çevresini İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi, İzmir Asliye Ticaret Mahkemeleri’nin yargı çevresini ise İzmir ilinin mülki sınırları olarak belirlemişti.

Hakimler ve Savcılar Kurulu, Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü'nün teklifine yönelik aldığı kararla, deniz ticaretine ve deniz sigortalarına ilişkin hukuk davalarına bakmak üzere görevlendirilen İstanbul 17. Asliye Ticaret Mahkemesi ile İzmir 5. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin yargı çevresini bu illerin mülki sınırları olarak belirledi.

Buna göre; Türk Ticaret Kanunu'ndan ve diğer kanunlardan doğan deniz ticaretine ve deniz sigortalarına ilişkin hukuk davalarına İstanbul 17. Asliye Ticaret Mahkemesi ile İzmir 5. Asliye Ticaret Mahkemesi bakacak.

Resmi Gazete'de yayımlanan söz konusu karar 11 Ekim 2021 tarihinden itibaren uygulanmaya başlayacak.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.