Denizcilik Meslek Lisesi yaptırıyor

Denizcilik Meslek Lisesi yaptırıyor

 İzmir Valiliği'nde düzenlenen protokol imza töreninde, Vali Köksal ve hayırsever işadamı Ulusoy'un yanı sıra Çeşme Kaymakamı Nazmi Günlü, İzmir...

 İzmir Valiliği'nde düzenlenen protokol imza töreninde, Vali Köksal ve hayırsever işadamı Ulusoy'un yanı sıra Çeşme Kaymakamı Nazmi Günlü, İzmir Ticaret Odası (İZTO) Meclis Başkanı Necip Kalkan, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri de hazır bulundu. Protokol töreninde konuşan Vali Köksal, yaptırılacak okulun İzmir için önemine dikkat çekerek, "İzmir'de hiç olmayan bir lise yapılacak. Gençlerimizi meslek eğitimine yönlendirmemiz lazım. Avrupa'da yüzde 65 olan mesleki eğitim, Türkiye'de yüzde 48'ler seviyesinde bulunmaktadır. Mesleki eğitimdeki bu açığı kapatmamız gerekiyor. Birçok şeyini denizden karşılayan İzmir'de böyle bir okulun yapılması ayrı bir önem arz etmektedir" diye konuştu.
Vali Köksal, Çeşme İlçesi'ndeki İnönü Mahallesi'nde bulunan Marmara mevkisinde Hazine'ye ait 10 bin 26 metrekarelik alan üzerinde yapılacak 18 derslikli "Ulusoy Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi, Teknik Lise ve Meslek Lisesi" için arsanın hazır halde bulunduğunu sözlerine ekledi.
"Eğitime yapılan hizmet en büyük hizmettir, en kutsal hizmettir" diye sözlerine başlayan hayırsever Yılmaz Ulusoy ise, "Bizim dinimizde, kitabımızda ilk emir 'oku'dur. Eğitim bu anlamda önemlidir. Aşkla, şevkle, arzuyla bu işe girdik. 22. asra hitap edecek modern, çağdaş bir lise yaptıracağız" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından protokol imzalanırken, Vali Köksal hayırsever Ulusoy'a bir "teşekkür belgesi" ile çiçek verdi.
İşadamı Yılmaz Ulusoy, 1941 yılında Trabzon'un Of İlçesi'nde dünyaya geldi. 1959 yılında Trabzon'da iş hayatına atılan Ulusoy, spora da gönül vererek Şenol Güneş gibi birçok sporcu ve spor adamının yetişmesine katkıda bulundu. Çeşitli spor kulüplerinde yöneticilik yapan Ulusoy, ayrıca Samsunspor Kulübü başkanlığı da yaptı ve başkanlığı döneminde takımı ilk kez birinci lige çıkardı. Sanatla da ilgilenen, sahneye koyduğu Cevat Fehmi Başkurt'un "Buzlar Çözülmesin" isimli oyunuyla festival birinciliği elde eden Ulusoy'un hayatı, ailesi ve iş dünyasıyla ilişkileri Mehmet Soysal tarafından "Yılmayan Bir Adamın Öyküsü" adlı kitapta kaleme alındı ve bu kitap 25. baskıya ulaştı. Bu kitabın satışından elde edilen 200 bin YTL tutarındaki gelir ise Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'na (TEGV) teslim edilirken, yapılan bu bağışla eğitim çağına gelmiş 4 bin çocuğun eğitimine katkıda bulunuldu. 1969 yılında Serap Ulusoy ile evlenen Yılmaz Ulusoy, 3 çocuk babasıdır.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.