Densay, 4 tanker siparişi verdi; 2 tanker de sırada

Densay, 4 tanker siparişi verdi; 2 tanker de sırada

Densay Shipping, dökme yükün ardından rotayı tankere çevirdi. Firma, Çinli Wuhu Tersanesi’ne 50.000 dwt’lik dört MR tanker siparişi verdi, iki tanker siparişini ise opsiyonel olarak tuttu.

Birleşik Arap Emirlikleri merkezli ve Kapt. Tayfun Günerhan liderliğinde oğulları Tan ve Tuncel Günerhan ile beraber yönetilen Densay Shipping, yaklaşık 40 gemilik ultramax, supramax, handysize ve capesize’dan oluşan dökme yük filosunun yanına tanker filosu eklemek için harekete geçti.

Bunun için Çinli Wuhu Tersanesi’ne 50.000 dwt’lik dört MR tanker siparişi veren Densay, iki siparişi ise opsiyonel olarak tuttu.

Yıl başından beri süren görüşmeler sonucu karar verilen gemilen geleneksel yakıt kullanacak fakat scrubber donanımlı olacak.

Tankere talep güçlü kalacak

TradeWinds’e konuşan Kapt. Tayfun Günerhan, “Şu anda tanker tonajına yatırım yapma kararı, stratejik vizyonumuzla mükemmel bir şekilde uyumlu olan temiz ürün taşımacılığındaki pazar dinamikleri ve uzun vadeli beklentiler tarafından yönlendiriliyor” dedi.

Öngörülebilir gelecekte ürün tankerlerine olan talebin güçlü kalacağına inandıkları için LR2 gemileri de dahil olmak üzere önemli bir modern temiz ürün taşıyıcı filosu kurmayı hedeflediklerini belirten Günerhan, Densay Group’un önümüzdeki beş yıl içinde nakliye sektörünün tüm ana segmentlerinde çeşitlendirilmiş bir filo işletmeyi planladığını bildirdi.

Yeni tankerlerin 2026 ortası ile 2027 başı arasında teslim edilmesini beklediklerini belirten Günerhan, halen Imabari Shipbuilding’de inşası devam eden ve 2026 ortasında teslim edilecek başka bir MR yeni inşa gemiyi de kiraladıklarını dile getirdi.

İTÜ Denizcilik Fakültesi (YDO) 1985 Güverte mezunu olan Kapt. Tayfun Günerhan, uzun yıllar denizde çalıştıktan sonra Densay’ı kurdu.

Günerhan, kendisine mesleğini veren okulunu hiçbir zaman unutmadı ve kendi adını taşıyan sosyal tesisi inşa ederek öğrenci kardeşlerinin kullanımına sundu.

KAYNAK: DENİZCİLİKDERGİSİ.COM

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.