Devlet, AHL için TAV'a 4 milyar lira tazminat ödeyecek

Devlet, AHL için TAV'a 4 milyar lira tazminat ödeyecek

TAV İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, Atatürk Havalimanı için devletin kendilerine iki yıllık tazminat ödeyeceğini açıkladı. Şener ayrıca, ''DHMİ'ye milyar dolarlık bina devrediyoruz.'' dedi.

Sani Şener, 2021 başına kadar olan işletme hakkından geriye kalan 2 yıllık süre için TAV'a tazminat ödeneceğini belirtti. Şener "Önümüzü ilikledik çıkıyoruz, tazminat hesaplanıyor" dedi.

Sani Şener, konuyla ilgili açıklamasında şu noktaların altını çizdi:

“2013’te İstanbul Havalimanı ihalesine çıkılmadan önce Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) ve Ulaştırma Bakanlığı bize bir yazı gönderdi. Eğer 3. havalimanı sizin işletme sürenizden önce biterse bize bir tazminatın ödeneceğiyle ilgiliydi. Şu anda tazminatla ilgili çalışmalar yapılıyor. Biz zaten halka açık bir firmayız. DHMİ’ye ödediğimiz bir kira var. DHMİ bilançomuzu biliyor, çünkü ortağız. Bu kamu-özel sektör ortaklığı. Bizim kaybedeceğimiz parayı biliyorlar. Çalıştığımız konu detaylar. Bağımsız denetçi kurumlardan KPMG TAV adına, PWC ise DHMİ için bu çalışmaları yapıyor. Bitmesinin akabinde DHMİ ile helalleşmeye oturacağız. Biz DHMİ’ye kiranın önemli bir kısmını 2005 yılında zaten peşin ödemiştik. Onun için 2021 başına kadar olan işletme hakkımızla ilgili olarak geriye kalan bu 2 yıllık süre çok önemli. Ayrıca biz DHMİ’ye bir de 1 milyar dolarlık bir bina devrediyoruz. Ve önümüzü ilikledik çıkıyoruz. Biz de en yakın sürede şehirde aldığımız yere taşınıyoruz.”

Güntay ŞİMŞEK - HABERTÜRK

LOJİPORT

 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.