DHL, filosunu 178 yeni IVECO S-WAY CNG ile genişletiyor

DHL, filosunu 178 yeni IVECO S-WAY CNG ile genişletiyor

DHL Group, Post&Parcel Almanya bölümü için 178 adet yeni IVECO S-Way CNG siparişi verdi.Yeni araçlar, öncelikli olarak DHL paket merkezlerinde, müşteri alımlarında merkezler arası taşımacılıkta ve ayrıca postanelere şehir içi teslimatlarda kullanılacak.

DHL Group, Post & Parcel Almanya bölümü için toplam 178 yeni IVECO S-Way CNG siparişi vererek CNG filosunu 450 adete çıkardı. Biyo-CNG ile çalışan yeni kamyonlar, DHL Group'un karbon ayak izini daha da azaltacak ve karayolu taşımacılığının karbondan arındırılmasına önemli ölçüde katkıda bulunacak.

Kapalı kasalı IVECO S-WAY CNG

Sipariş edilen ünitelerden AD190S34/P CNG kasa ile donatılmış 161 IVECO S-Way CNG kamyon daha kısa mesafeler ve günlük yolculuklar için kullanılacak. Bu S-Way CNG kamyonların sol ve sağ taraflarına her tarafı 80 kg gravimetrik dolum hacmine sahip dört gaz tankı takılmıştır. Toplam 160 kg CNG ile kamyonlar 670 km'ye kadar mesafe kat edebilirler.

iveco-s-way-cng-2.jpgDeğiştirilebilir gövde şasili IVECO S-WAY CNG

Kalan 17 IVECO S-Way CNG, AS260S46Y/FS CM CNG değiştirilebilir gövde şasisi ile donatılmıştır ve merkezler arası taşımacılık için kullanılacaktır. Bu araçlarda yönlendirmeli arka aksa sahip 6x2 standart şasi, geniş Active Space kabin ve 460 hp gücünde 13 litrelik Euro VI uyumlu CNG motor bulunmaktadır. CNG tankları, 1000 km'ye kadar mesafeye izin veren toplam 240 kg'lık bir gravimetrik dolum hacmine sahiptir.

Bio-CNG, atık ve artık malzemelerden elde edilen sürdürülebilir yenilenebilir bir yakıttır. DHL, Bio-CNG kullanarak CO2 emisyonlarını dizel bir kamyona kıyasla yüzde 95'e kadar azaltacak.

Uzun mesafeli görevlere ek olarak, IVECO bioLNG motorlu kamyonlardaki motorların geleneksel içten yanmalı motorlara kıyasla sessiz çalışması, bu araçları özellikle şehir içi uygulamalar ve gece teslimatları için çok uygun hale getirirken, sürücü konforunu da artırıyor.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.