‘Dijital Kurye’ ile kapıda abonelik aktivasyonu başladı

‘Dijital Kurye’ ile kapıda abonelik aktivasyonu başladı

Dijital Kurye Platformu, sözleşme taşımacılığının yanı sıra kapıda kişi ve kimlik doğrulayarak GSM hat açma işlemi, kurumların abonelik aktivasyonu, banka kartı teslimatı gibi süreçleri imza karşılığında gerçekleştiriyor.

Bugün Türkiye’de telekomünikasyon, bankacılık, finans, enerji sektörünün önde gelen pek çok firmasına dijital kontrat yönetimi ve uzaktan müşteri edinim süreç hizmeti sunan Dijital Kurye Platformu, 2023'te faaliyet alanlarını ve hizmet çeşitliliğini artırmayı sürdürüyor.

Geleneksel imza işlemlerinin aksine imzalatılmak istenen belgelerin, dijital olarak doğrulanan kişiler ile uzaktan ya da kuryeler aracılığıyla kapıda imzalatılmasını sağlayan, imza süreci tamamlandığında da belgeyi hem gönderici hem de imzacı ile paylaşan Dijital Kurye Platformu, sözleşme taşımacılığı ve kapıda aktivasyon işlemlerinin dışında para, akıllı telefon gibi değerli teslimatlar da gerçekleştiriyor.

‘Dijital dönüşüm danışmanı’ olarak adlandırılan platform kuryeleri, işe başlamadan önce, Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi ile ortaklaşa hazırlanan eğitim programına katılıyor. Şirket içi vizyon ve sorumluluklar, müşteri odaklı hizmet, kişisel verilerin korunması gibi birçok farklı konuda eğitim alan adaylar, eğitim sonunda girdikleri yeterlilik sınavından geçer not almaları halinde Dijital Kurye olmaya hak kazanıyor.

Kuryeler, taşıdıkları verileri ve belgeleri kesinlikle görmüyor. Veri ve belgeler kuryelerin elindeki tablete yüklü halde geliyor ve sadece müşteriye daha önceden iletilen şifre ile açılabiliyor. Kurye kapıda müşterinin kimliğini doğruladıktan sonra gerekli belgeleri yine tablet üzerinden imzalatıyor.

‘Kuryelik mesleğini dönüştürüyoruz’

Dijital Kurye CEO'su Oral Başer, firmanın verdiği eğitimle kurye sektöründe farklı bir alan yarattığını belirtirken, “Dijital Kurye sayesinde kuryelik mesleğini dönüştürüyoruz. Ayrıca Dijital Kurye, önümüzdeki dönemde kadın istihdamı için de önemli bir fırsat olacak” diye konuştu.

Başer, paylaşım ekonomisinin giderek popüler hale geldiği, servis bazlı modellerin hızla büyüdüğü günümüzde, dijital kuryelik yapmak isteyen kişileri kitle kaynağı olarak sisteme dahil edecek özellikleri platform özelinde geliştireceklerini de vurguladı.

Başer yakın gelecekte, dünyada eşi olmayan platformlarının yapısını Avrupa, Orta Asya ve Körfez ülkelerine genişletmeyi planladıklarını da sözlerine ekledi.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.