DKV Mobility, Avrupa’da 22 ülkedeki  1600 istasyonda HVO100 yakıt sunuyor

DKV Mobility, Avrupa’da 22 ülkedeki 1600 istasyonda HVO100 yakıt sunuyor

DKV Mobility sürdürülebilir yakıt seçeneklerine ilgisi artan müşterilerine önemli bir olanak sağladı. Avrupa’da artık 1.600 yakıt istasyonu DKV Mobility ağının parçası olarak HVO100 (Hidro işlem görmüş bitkisel yağ) yakıtı sunuyor.

Yol üstü ödemeler ve çözümler konusunda Avrupa’nın şirketten şirkete hizmet veren lider mobilite platformu DKV Mobility, alternatif yakıt hizmet ağını daha da genişletti. DKV Mobility 22 ülkede bulunan yaklaşık 1.600 yakıt istasyonuyla müşterilerine Avrupa’nın en büyük HVO100 (Hidro İşlem Görmüş Bitkisel Yağ) ağlarından birini sunuyor.

Yakıtta sürdürülebilir seçeneklere ilgi giderek artıyor

Bu istasyonların sayısı sadece son iki ayda yüzde 60 arttı. Özellikle İskandinav ülkeleri, İtalya ve Hollanda’da dizel yakıta alternatif sunan önemli sayıda yakıt istasyonu bulunuyor. Bu hızlı büyüme ise, DKV Mobility müşterilerinin yakıtta sürdürülebilir seçeneklere giderek daha fazla ilgi göstermesinden kaynaklanıyor.

2023 yılında LNG, CNG ve hidrojen gibi alternatif yakıtlar kullanan DKV Mobility müşterilerinin sayısı bir önceki yıla göre yüzde 20 artış gösterdi.

DKV Mobility Enerji ve Araç Hizmetleri Genel Müdürü Sven Mehringer şu değerlendirmeyi yaptı:

“HVO100 ile sürdürülebilir seçenekleri müşterilerimiz için daha erişilebilir yapıyoruz. Sürdürülebilir mobilite alanında önde gelen bir şirket olarak HVO100 istasyonlarını bağlantılandırmaya çok önce başladık. Dizel yakıt yerine bu alternatifi kullanan müşterilerimiz, karbondioksit salımlarını fosil kaynaklı dizel yakıt kullanımına kıyasla yüzde 90 oranında azaltabilirler. Bu da karbon ayak izini azaltmak yönünde çok büyük bir adımdır.[1]

HVO100 karbon monoksit salımını büyük ölçüde azaltıyor

Hidro işlem görmüş bitkisel yağlar ifadesinin kısaltması olan HVO, pişirme yağı, hayvan yağları ve bitkisel yağlar gibi atık yağlardan yapılıyor. Sonuçta geleneksel dizel yakıta yüksek kaliteli bir alternatif oluşturan ve çeşitli oranlarda kullanılabilen bir yakıt seçeneği elde ediliyor. HVO100 bunun en saf biçimini oluşturuyor. Fosil dizel yakıtla hiç karıştırılmadan kendi başına bir alternatif sunuyor. HVO100 daha temiz yandığı için is parçacıkları, hidro karbonlar ve karbon monoksit salımını büyük ölçüde azaltıyor.

DKV Mobility hizmet ağı çeşitli enerji biçimlerini kapsamaktadır. Ağda yaklaşık 806.000 elektrik şarj ve 68.000 yakıt istasyonunun yanı sıra yaklaşık 22.000 alternatif yakıt istasyonu bulunmaktadır. Alternatif yakıt istasyonlarından yaklaşık 1.600’ü tüm Avrupa’da müşterilere HVO100 sunuyor.


[1] DKV Mobility, HVO100 yakıtının yüzde 100 pişirme yağından yapıldığını var sayıyor. Bu, bazı ülkelerde kullanılan dizel çeşitlerine göre salımlarda yüzde 90 azalma sağlayabilir.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.