Doğuş Holding, dümeni oraya kırdı

Doğuş Holding, dümeni oraya kırdı

Hırvatistan ve Yunanistan'da yat limanı işleten Doğuş Grubu, şimdi de dümeni Karadağ'a çevirdi. Doğuş Grubu, Karadağlı Stratex firmasına ait Marina Budva için masaya oturdu

Türkiye'de yemeiçme pazarında yaptığı satın almalarla tanınan Doğuş Grubu'nun patronu Ferit Şahenk, yurtdışında ise yat turizmiyle büyüyor. Yunanistan ve Hırvatistan'da peş peşe yat limanı satın alan Şahenk, rotayı Karadağ'a çevirdi. Şahenk, Karadağ'ın en gözde yat limanlarından biri olan Marina Budva'yı yöneten ülkenin en büyük turizm firmalarından Stratex Group ile ortaklık yapmak istiyor. Karadağ'ın en büyük, dünyanın ise 44'üncü oteli olan Green Village'ın da sahibi olan Stratex ile masaya oturan Şahenk, öncelikle ortaklığı düşünüyor. Karadağ medyasının da yer verdiği bilgilere göre Şahenk ve Stratex, yat limanını içeren Marina Budva'yı bir komplekse çevirmeyi düşünüyor.

OTEL VE İŞ MERKEZİ DE OLACAK

Stratex'in resmi sitesinde yer alan bilgilere göre Adriyatik kıyısının en eski şehirlerinden biri olan ve Karadağ'ın en önemli turizm merkezi Budva şehrindeki marina projesinin 300 milyon euroluk bir kompleks haline getirilmesi hedefleniyor. 600 yat kapasiteli olarak planlanan Marina Budva'nın kara yüzeyi 50 bin, deniz yüzeyi ise 120 bin metrekare olarak projelendirildi. Otel, yat kulübü, ticari alan, bar ve restoranlar ile alışveriş merkezinin de yer alacağı proje için Doğuş ve Stratex'in bu ayın sonunda görüşmeleri tamamlayacağı konuşuluyor.

AKDENİZ'İN EN BÜYÜĞÜ OLUYOR

Yat limanı işletmeciliğini D-Marin çatısında yürüten Ferit Şahenk, 2012'de Hırvatistan'ın en büyük marinası olan D-Marin Dalmacija ve D-Marin Borik'i alarak bu alandaki ilk küresel yatırımını yaptı. Şahenk, Aralık 2012'de Akdeniz'in en büyük marina ağı olan ve toplamda 21 marinası bulunan Hırvat Adriatic Croatia International Group'un yüzde 7'sini aldı. Yunanistan'da ise D-Marin, 2013'te ülkenin en büyük marina zinciri MedMarinas'ın yüzde 51'ini bünyesine kattı. Anlaşmayla Gouvia, Lefkas ve Zea marinaları D-Marin ortaklığında hizmet vermeye başladı. Doğuş Grubu ayrıca Yunanistan'da Atina Borsası'na kote olan Lamda Geliştirme'ye ait Flisvos Marina'nın yüzde 50'si için ortaklık yapmıştı.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.