Dünyanın en büyük konteyner gemisi unvanı Ever Ace'e geçiyor

Dünyanın en büyük konteyner gemisi unvanı Ever Ace'e geçiyor

Evergreen'e teslim edilecek 23.992 teu'luk Ever Ace isimli mega konteyner gemisi, HMM'nin HMM Algeciras (23,964 TEU) isimli mega konteyner gemisini sadece 28 teu geride bırakarak dünyanın en büyük konteyner gemisi ünvanını alıyor

Temmuz ayında Samsung Heavy Industries tarafından Evergreen'e teslim edilecek 23.992 teu'luk Ever Ace isimli mega konteyner gemisi, HMM'nin HMM Algeciras (23,964 TEU) isimli mega konteyner gemisini sadece 28 teu geride bırakarak dünyanın en büyük konteyner gemisi ünvanını alıyor.

Alphaliner'e göre teslim edilecek dev gemi Evergreen’in Asya’yı Kuzey Avrupa’ya bağlayan CEM hizmetinde konuşlandırılacak. Ever Ace isimli geminin, Evergreen'in bu yıl ve önümüzdeki yıl Güney Kore'deki Samsung Heavy ve Çin'deki CSSC'den alacağı 10 gemilik seriden ilki olduğu biliniyor.

Konteyner boyutu rekorları son yıllarda defalarca kırıldı ve 2017'de ilk kez 20.000 teu sınırının üzerine çıktı. Yüzyılın başından bu yana, konteyner gemileri taşıma kapasitesinin neredeyse dört katına çıktığı görülmekte. Ever Ace'ten önce dünyanın en büyük konteyner gemisi ünvanını elinde bulunduran HMM Algeciras isimli mega konteyner gemisi 23,964 TEU kapasiteye sahipti.

KAYNAK: DENİZHABER.COM

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.