Düzce Belediyesi’nin tercihi doğalgazlı ulaşım

Düzce Belediyesi’nin tercihi doğalgazlı ulaşım

Düzce Belediyesi tarafından, yolcu taşımacılığında kullanılmak üzere bir süre önce alınan doğalgaz (CNG) yakıt sistemi olan otobüslere 13 tane daha ekleniyor. Düzce belediyesinin gündeminde elektrikli otobüsler ile metrobüs de var

Düzce Belediyesi toplu taşıma filosuna CNG'li otobüsler eklemeye devam ediyor. Bu kapsamda ulaşıma 13 yeni doğalgazlı otobüs kazandırılacağı açıklandı. CNG’li (Sıkıştırılmış Doğalgaz) otobüslerin alımı için hazırlıkların tamamlandığını duyuran belediye, otobüslerin Eylül ayı içinde hizmete girmesinin hedeflediğini bildirdi. 13 CNG’li otobüs alınıyor Düzce Belediyesi Ulaştırma Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre alınacak 13 CNG’li otobüsün 8 tanesinin 12 metre boyunda 5 tanesinin ise 18 metre boyunda, körüklü olacağı belirtildi. Devlet Malzeme Ofisi’nden (DMO) alınacak otobüsler için gerekli işlemler tamamlandı. Rahat, güvenli ve temiz yakıtlı olarak belirtilen otobüsler, Düzce'nin her kış boğuştuğu hava kirliliğine karşı yürütülen çözüm odaklı çalışmaların da bir halkası olarak nitelendiriliyor. Bu doğrultuda, ısınmada olduğu gibi ulaşımda da doğalgaza geçilerek, kirliliğin en aza indirgenmesi hedefleniyor. Yeni hizmete girecek doğalgazlı otobüslere yönelik şehir içi ulaşımındaki güzergahların belirlenmesi için de çalışmalar yürütüldüğü belirtildi.

Ulaşım filosu genişliyor!

Öte yandan doğalgazla çalışan otobüslerden sonra körüklü otobüslerin de halkın hizmetine sunulduğu Düzce'de ayrıca metrobüs sistemine geçilmesi için de hazırlık yapılıyor. Bunların yanı sıra Düzce Belediyesi, hava kirliliğine karşı araç filosunu elektrikliye çevirmeyi de planlıyor. Bunun için geçtiğimiz yıl aralık ayında Türkiye’nin yüzde 100 yerli ilk elektrikli otobüsü E-Karat, Düzce sokaklarında test sürüşü için çıkmıştı. "Çevre dostu otobüsler Düzce’de elzem ihtiyaçlardan biri" Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, çevre dostu otobüslerin Düzce’de elzem ihtiyaçlardan biri olduğunu belirterek, "İlimizde hava kirliliğine karşı mücadelemiz her alanda devam edecek. Bu kapsamda ulaşım filomuzu da iyileştireceğiz. Deneme sürüşünü bizzat kendim sizlerle birlikte yaptık ve gördük ki yeni araçlar hem çevre dostu hem de oldukça konforlu ve sessiz. Bütün çalışmalarımız vatandaşlarımızın şehir içi seyahatlerinin konforunu arttırmak ve memnuniyeti sağlamak için.” demişti.   

Kaynak: Öncü Haber

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.