Edirne - Yambol arasına demiryolu kapısı

Edirne - Yambol arasına demiryolu kapısı

Başbakan Yardımcısı ve Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Hristo Aleksiev, yakın gelecekte Yambol ile Edirne arasında yeni bir demiryolu sınır kapısı açılması için bir mutabakat zaptı imzalanacağına ilişkin umutlu olduğunu bildirdi

Başbakan Yardımcısı ve Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Hristo Aleksiev, yakın gelecekte Yambol ile Edirne arasında yeni bir demiryolu sınır kapısı açılması için bir mutabakat zaptı imzalanacağına ilişkin umutlu olduğunu bildirdi.
Başbakan Yardımcısı ve Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Hristo Aleksiev, Türkiye'nin Sofya Büyükelçisi Aylin Sekizkök ile yaptığı görüşmede, “Bulgaristan tarafı ve özellikle Bulgaristan Devlet Demiryolları (BDZ) Şirketi, Türkiye'de yaşanan depremler sonrasında evsiz kalan insanların barınması için konteynerlerin taşınması konusunda tam yardım sağlıyor” dedi. Buna göre ilk aşamada 70-80 yapıyı teslim etmek için intermodal taşımacılık yöntemi kullanılacak.
Kırcaali Haber Gazetesi'ndeki habere göre, Büyükelçi Sekizkök, doğal afetten zarar görenlere gösterdikleri yakın ilgi ve son 15 gün içinde sağlanan yardımlar için Bulgaristan devleti, gönüllüler ve bağışçılara derin şükranlarını dile getirdi.
Başbakan Yardımcısı, ayrıca Kapitan Andreevo Sınır Kapısı'nda frigorifik kamyonlar için yeni güzergahların faaliyete geçirilmek üzere olduğunu belirtti. Onlar ayrıca gıda ürünlerinin geçişini kolaylaştırmaya katkıda bulunacak. Aleksiev, “Bizim için temel öncelik, malların sınır kontrol noktasından geçiş süresini azaltmaktır” diye konuşurken, yakın gelecekte Yanbolu ile Edirne arasında yeni bir demiryolu sınır kapısı açılması için bir mutabakat zaptı imzalanacağına ilişkin umutlu olduğunu bildirdi.

KAYNAK: HUDUTGAZETESİ.COM

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.