Ege'de uçak teknolojisi bölümü

Ege'de uçak teknolojisi bölümü

Prof. Dr. Güneş, Yüksek Öğretim Kurulu'nun (YÖK) 8 Nisan 2010 tarihli toplantısında, EÜ Ege Meslek Yüksek Okulu'nda ?Uçak Teknolojisi? programının açılması...

Prof. Dr. Güneş, Yüksek Öğretim Kurulu'nun (YÖK) 8 Nisan 2010 tarihli toplantısında, EÜ Ege Meslek Yüksek Okulu'nda ?Uçak Teknolojisi? programının açılması kararını aldığını belirtti. EÜ Rektörlüğü, Gaziemir Belediyesi ile Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği arasında yapılan protokol ile programın Gaziemir ilçesi Sarnıç bölgesinde açılmasının benimsendiğini ifade eden Prof. Dr. Güneş, okul binasını Gaziemir Belediyesi ile imzaladıkları anlaşma kapsamında hayırsever Makbule, Şükrü, Adil, Yılmaz ve Şelale Eroğlu'nun, babaları Ahmet Eroğlu adına yaptırdıklarını söyledi.

 

Prof. Dr. Güneş, programın yapılacağı binaya Ahmet Eroğlu adı verileceğini belirterek, şöyle devam etti: ?İki yıl süreli ön lisans seviyesinde eğitim vermesi planlanan programda, temel derslerin yanı sıra uçak imalatı ve bakımıyla ilgili dersler bulunacak. ÖSYM'nin sınavıyla programa 30 öğrenci alınacak. Türkiye'deki havacılık sektöründeki önemli kuruluşlar, uçak imalatı yapan çok uluslu şirketler, Milli Savunma Bakanlığı, Savunma Sanayi Müsteşarlığı ve Gaziemir Belediyesi programa eğitim konusunda destek verecek. Bu kuruluşlar, öncelikle eğiticilerin eğitilmesi için altyapı desteği sağlayacak.?

 

?MEZUN OLANLAR HEMEN İŞE BAŞLAYABİLECEK?

 

Prof. Dr. Güneş, programa destek veren kurum ve kuruluşların 2 yıl eğitim alacak gençlere staj imkanı sağlayacağını, mezuniyetten sonra da ?hemen işe başlatacağını? kaydetti. EÜ Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz'ın desteği ve heyecanının kendilerini motive ettiğini, 55 yıllık geçmişe sahip eğitim yuvasında ?ilk kez havacılık biriminin hayata geçmesi? için ekip çalışması yürüttüklerini anlatan Prof. Dr. Güneş, hedeflerinin önümüzdeki yıllarda havacılık konusunda ileri düzeyde eğitim verecek meslek yüksek okulu veya fakülteye dönüşmek olduğunu bildirdi.Prof. Dr. Güneş, okul binasını 6 ekimde düzenlenecek törenle açmayı planladıklarını dile getirdi.Okulun binasını yaptıran hayır sever Eroğlu ailesi adına konuşan Yılmaz Eroğlu da 3 dönüm kapalı alana kurulan tesisin inşaatının hızla sürdüğünü, hiç bir masraftan kaçınmadıklarını, bir yıl önce yaşamını yitiren babası Ahmet Eroğlu'nun adının bu eğitim kurumunda yaşayacağını dile getirdi.

LOJİPORT

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.