Ekol, %30 kadın çalışanı yeterli bulmuyor
Ekol Lojistik'te hâlihazırda kadın çalışan oranının yaklaşık yüzde 30 olduğu bilgisini veren Kurumsal İletişim Direktörü Arzu Çetin, bu oranın, erkek egemen lojistik sektörünün neredeyse iki katı olduğunu söyledi.
Ekol Lojistik Kurumsal İletişim Direktörü Arzu Çetin, kadının çalışma hayatında daha fazla yer almasının ülkemizin kalkınmasında en önemli itici güçlerden biri olacağını düşündüklerini belirterek, Ekol’de bu doğrultuda; “Kadın, iş gücü üretimine ne kadar girerse, ekonomi o kadar daha güçlü olur” anlayışıyla hareket ettiklerini söylüyor.
Ekol’de hâlihazırda kadın çalışan oranının yaklaşık yüzde 30 olduğu bilgisini veren Çetin, bu oranın, erkek egemen lojistik sektörünün neredeyse iki katı olduğunu söyleyerek “Ancak sektörüne ilham veren bir şirket için dünya ortalamalarının üzerinde de olsa bu oranı yeterli bulmuyoruz. Ekol, “Kadın iş gücünü” artırmayı sürdürürken, her zaman “Kadın Dostu Şirketler” den biri olmaya devam edecek” diyor.
Cinsiyet eşitliğine duyarlı bir işyeri: EKOLITY
Kadın çalışan sayısını en çok arttıran şirket 2015 yılında kadın çalışan sayısını en çok artıran şirket unvanını elde ettiklerinin altını çizen Arzu Çetin, Mayıs 2016’da T.C Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı liderliğinde, Dünya Ekonomi Forumu iş birliğiyle oluşturulan “İşte Eşitlik Bildirgesi”ni imzaladıklarını belirtiyor. “Amacımız bu çalışmalarımızı sürdürülebilir kılmak. EKOLITY projemiz ile çalışanlarımıza toplumsal cinsiyet rollerine ilişkin farkındalık kazandırmayı istiyoruz. Toplumsal cinsiyet eşitliğine duyarlı bir iş yeri modeli geliştirilmeyi hedefliyoruz” diyen Çetin, projenin aşamalarını şöyle açıklıyor: “Cinsiyet eşitliği algısını çalışanlarımızda pekiştirebilmek için Bir İZ Derneği ile birlikte çalışmaya başladık. Mevcut algı araştırmasının ardından EKOLITY Gönüllüleri’ne Bir İZ Derneği tarafından eğitim verilmesini sağladık. Projenin ikinci aşamasında EKOLITY Gönüllüleri tarafından çalışanların farkındalıklarını artıracak iki saatlik interaktif eğitimler organize edilecek. Eğitimler sırasında Bir İZ Derneği ve EKOLITY Gönüllüleri tarafından geliştirilen kutu oyunu oynatılacaktır. Oyun ile birlikte katılımcıların hem keyifli vakit geçirmelerini hem de birbirleriyle konuyu tartışarak toplumsal cinsiyete ilişkin farkındalık kazanmalarını planlanıyor, duyarlılıklarımızı geliştirmeyi hedefliyoruz. Eğitimler; video spotları, broşür gibi dokümanlarla da desteklenecek. Çalışanlarımızın aileleri ve yakın çevrelerinin de katılımını sağlayarak projemizin kapsamını genişletmeyi planlıyoruz.”
Mutlu DOĞAN / TRANSMEDYA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.