Elon Musk SpaceX ile Kargo Taşımaya Hazırlanıyor

Elon Musk SpaceX ile Kargo Taşımaya Hazırlanıyor

Uzaya yönelik yaptığı çalışmalar ile dikkat çeken Elon Musk SpaceX şirketi ile şimdi Kargo taşımacılığına hazırlanıyor. İşte detaylar...

Uzay şirketi SpaceX için yeni gelişmeler yaşandı. Amerika Birleşik Devletleri Hava Kuvvetleri ile SpaceX arasında özel bir anlaşmanın daha yapıldığı belirtildi. Anlaşmaya göre SpaceX roketleri ile kargo taşımacılığı yapılacak ve böylece daha hızlı ve daha uzak noktaları arasındaki taşımacılık işlemleri daha kısa süre içerisinde gerçekleştirilebilecek.

102 milyon dolarlık imza

İki kurum arasında yapılan anlaşmada sözleşme bedelinin 102 milyon doların üzerinde olduğu belirtildi. Uzay yolu ile dünya üzerindeki iki nokta arasında kargo transferini yapacak olan SpaceX, aynı zamanda kargo taşımacılığında da yeni bir dönem başlatmış olacak.

Şu an için konu ile ilgili çok fazla detay paylaşılmamış olsa da SpaceX ile Amerika Birleşik Devletleri’ndeki çok önemli bir kurumun anlaşma sağlaması ve anlaşmanın çok yüksek bir bedel ile yapılması tüm dünya gündeminde geniş bir yer buldu.

Sözleşme, SpaceX ve diğer şirketlerin son yıllarda geliştirdiği fırlatma yeteneklerinin düşen fiyatından yararlanmayı amaçlayan Hava Kuvvetleri Araştırma Laboratuvarı’nın roket kargo programı kapsamında yer alıyor. Program yöneticisi Greg Spanjers, SpaceNews’e verdiği demeçte, ordunun “insani yardım ve afet yardımını desteklemek için kargoyu dünyanın herhangi bir yerine teslim etme yeteneğiyle çok ilgilendiğini” söyledi.

Program kapsamında ilk test uçuşunu ne zaman görebileceğimiz belli değil. Spanjers, diğer fırlatma sağlayıcılarına da benzer sözleşmeler verilebileceğini sözlerine ekliyor.

TEKNOPORT

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.