En büyük yatırımı demiryolu

En büyük yatırımı demiryolu

Mars Logistics, Lüksemburg Devlet Demiryolları ile birlikte Eylül 2012’de hayata geçirdiği  intermodal taşımacılık hizmeti ile yurtdışı yatırımlarına...

Mars Logistics, Lüksemburg Devlet Demiryolları ile birlikte Eylül 2012’de hayata geçirdiği  intermodal taşımacılık hizmeti ile yurtdışı yatırımlarına hız verdi. 2013’te Japon Hitachi Transport System ile ortaklığa gidin Mars Logistics, Japonya ve Uzakdoğu hattında da güçlü bir yapı oluşturmayı hedefliyor.

Türkiye’nin en güçlü lojistik firmalarından Mars Logistics, dünyanın her noktasına karayolu, demiryolu, denizyolu ve havayolu ile hizmet veriyor.  2013 yılı içerisinde karayolu ile Türki Cumhuriyetler ve Romanya direk seferlerini başlatan firma,  yine 2013 yılı içerisinde Japon Hitachi Transport System ile yaptığı ortaklık neticesinde önümüzdeki süreçlerde  Japonya ve Uzakdoğu hattında daha güçlü hizmet ağı oluşturmayı hedefliyor.

Mars Logistics,  yurtdışı yatırımlarının en büyüğünü demiryoluna yaptı. Mars Logistics Genel Müdürü Ali Tulgar, “Karayolu lojistiğinde oluşan karbondioksit salımını azaltarak çevreye katkıda bulunmak ve müşterilerimize alternatif bir taşıma modu sunmak adına Lüksemburg Devlet Demiryolları ile birlikte Eylül 2012 tarihinde çevreci taşımacılık modeli olan intermodal taşımacılığı hayata geçirdik” diyor.

Mars bu yatırımla Türkiye’den deniz yoluyla İtalya Trieste’ye gelen römorkları, demir yoluyla Lüksemburg’a ulaştırıyor. Şu an için haftada üç gidiş - dönüş seferi yapan Trieste ile Bettembourg arasındaki tren seferleri, Türkiye’deki çeşitli yerlerden alınan malların yüklendiği römorkları taşıyor. Römorklar, İstanbul, İzmir ve Mersin limanlarından gemi yoluyla Trieste’ye ulaştıktan sonra, trenle yola devam ediyor ve Bettembourg Multimodal terminalinden geçtikten sonra, Lüksemburg, Belçika, Hollanda, İngiltere, Fransa ve Almanya’daki çeşitli varış yerlerine ulaşıyor. Ali Tulgar, şu an haftada 4 gün gidiş dönüş sefer yapan intermodal hattları için ek filo yatırımı gerçekleştirdiklerini söylüyor. Tulgar,  “Artan talepler neticesinde yıl sonuna kadar sefer sayımızı haftanın her gününe çıkarmayı hedefliyoruz. Önümüzdeki süreçte çevreci olması dolayısıyla ilgi gören intermodal hattın bir benzerini başka bir lokasyonda oluşturma hedefindeyiz” diyerek yatırımları devam edeceklerinin bilgisini veriyor.

Intermodal hatlarının Avrupa’da yoğun ilgi gördüğünü de belirten Tulgar,  yıl sonuna kadar sefer sayısını haftanın her günü gidiş-dönüş olmak üzere arttıracaklarını da ifade ediyor. “Bunun dışında yine Avrupa’nın pek çok ülkesine karayolu ile direk seferler düzenliyoruz. Geçen yıl direk sefer yaptığımız noktalar arasına Romanya ve Türki Cumhuriyetleri ekledik. Denizyolu ile dünyadaki tüm limanlara ulaşım sağlıyoruz” diyen Ali Tulgar, Ekim 2013’te ortaklık anlaşması yaptıkları Japon devi Hitachi’nin sinerjisi ile havayolunda özellikle Uzakdoğu’ya olan seferlerini sıklaştırdıklarını kaydediyor.

 

Ali Tulgar, “Yurtdışı yatırımlarımızda yalnızca Lüksemburg merkezli Intermodal hattımız için yaklaşık 27 milyon euroluk bir yatırım gerçekleştirdik” diyor.  2014 yılı içerisinde intermodal hattının sefer sayısını arttırmak adına yapılan filo büyütme çalışmaları için ise 14 milyon euroluk ek bir yatırım daha yaptıklarının altını çizen Tulgar yıl sonuna kadar ortaya çıkan ihtiyaçlar doğrultusunda yatırımlarının süreceğini de söylüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.