FANUC yeni robotu M-10iD/16S’in taşıma kapasitesi 16 kg

FANUC yeni robotu M-10iD/16S’in taşıma kapasitesi 16 kg

Yüksek taşıma yükü kapasitesine karşın M-10iD/16S ince ve kompakt tasarımı ile dikkat çekiyor. M-10iD/16S, özellikle ağır iş parçalarının taşınması gereken kompakt robotik hücrelerde kullanımı için ideal bir seçenek olarak sunuluyor.

Japonya menşeli Robot, CNC ve Makine üreticisi FANUC, yeni robotu M-10iD/16S'yi piyasaya sürdü. Yüksek taşıma kapasitesinin yanında ince ve kompakt bir tasarıma sahip olan M-10iD/16S, özellikle ağır iş parçalarının karmaşık şekilde işlenmesi veya taşınması gereken kompakt robotik hücrelerde kullanım için ideal bir seçenek olarak sunuluyor. Yeni M-10iD/16S robot, serisinin en kompakt modeliyken kendisinden önceki iki model olan M-10iA/10MS ve M-10iA/12S'nin en gelişmiş özelliklerini taşıyor.

16 kg'a kadar taşıma kapasitesi

Sınıfının en yüksek aks hızına ve en iyi hassasiyetine sahipken kompakt çalışma alanları için özel olarak üretilen çok yönlü M-10iD/16S, üste monte uygulamaları için de kullanılabiliyor. Ayrıca, geliştirilmiş içi boş bilek tasarımıyla 16 kg'a kadar taşıma yüklerini destekliyor ve bu sayede önceki modellere göre türünün en iyi referans noktası haline geliyor.

Maliyette tasarruf sağlıyor

Tam entegre hortum setine ve kablo yönetim tasarımına sahip olan M-10iD/16S’da kablolar robotun içi boş kolundan, bileğinden ve gövdesinden yönlendiriliyor. Bu şekilde sensör veya kamera kabloları, hava boruları ve varsa diğer kullanıcı olanakları kolay ve güvenilir bir şekilde yönlendirilerek harici kabloların çevredeki ekipmana dolaşması riski ortadan kaldırılıyor. Bu da entegrasyon çabalarının en aza indirilmesini ve kablo kullanım ömrünün optimize edilmesini sağlayarak maliyeti azaltıyor. Son derece kompakt ark kaynaklama uygulamaları için eşdeğer ARC Mate 100iD/16S robot modeli de bulunuyor.

Akıllı işlevlerle mühendislik süreçleri gelişiyor

Tüm FANUC robotları gibi M-10iD/16S de dahili, tescilli FANUC sistemini de içeren çeşitli akıllı işlevleri destekliyor. Üstelik çok kapsamlı yazılım seçeneklerinin yanı sıra FANUC Çift Kontrol Güvenliği (DCS) seçenekleri gibi özel güvenlik işlevleri de bu robota eklenebiliyor.  ROBOGUIDE çevrimdışı simülasyon bilgisayar programı, robotun hücre tasarımını geliştirmeye yardımcı oluyor ve mühendislik süreçleri iyileştirilebiliyor.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.