Fillo Lojistik ‘Giyilebilir Teknoloji’ ile fark yaratıyor

Fillo Lojistik ‘Giyilebilir Teknoloji’ ile fark yaratıyor

AVM Lojistiği ile sektöründe farklılaşan Fillo Lojistik şimdi de sektöründe giyilebilir teknoloji cihazlarını kullanarak fark yaratmaya devam ediyor.

‘Giyilebilir Teknoloji’ olarak adlandırılan ‘HandsFree Barkod Okuyucu’ cihazlarını iş süreçlerine entegre ettiklerini belirten Demir, çalışan güvenliği ile birçok süreçlerini verimli hale getirdiklerini ve zaman tasarrufu sağladıklarını vurgulayarak “Parmaklara takılabilen barkod okuyucuları kullanan çalışanlarımız her iki elini de rahatça kullanabildiği için sistemli bir operasyon yapabiliyor” dedi.

2018 yılında İstanbul Avrupa Aktarma Merkezi’nde 3 milyon TL’lik yatırımla Sorter sistemi kuran Fillo, bu sayede günlük parça işleme kapasitesini yüzde 30 artırdı. Recep Demir, yatırımlarını doğru planlamaları sayesinde 2019 yılının ilk 8 ay içerisinde yüzde 20 oranında büyüdüklerini ifade etti. Dijital dönüşümü gerçekleştirdiklerini de kaydeden Demir, bu sayede şirket genelinde kullandıkları tüm sistemleri mevcut yazılımlara dahil ederek iyileştirdiklerini söyledi.

recep-demir.jpgTürkiye genelinde 40 bin metrekare kapalı alana sahip 27 operasyon merkezi üzerinden yurt genelinde parsiyel dağıtım hizmeti verdiklerini belirten Fillo Lojistik Genel Müdürü Recep Demir, teknolojiyi yakından takip ettikleri bilgisini paylaşarak; “Sektörümüzü ilgilendiren teknolojik yenilikleri yakından takip ediyor ve gerekli yatırımları yaparak gelişen teknolojiyi, iş süreçlerimizi iyileştirme ve verimliliği artırma noktasında kullanıyoruz” dedi.

Fillo’nun tüm sektörlere hizmet verdiğini hatırlatan Demir, lojistik hizmeti ihtiyacı olan müşterilerin beklentilerini karşılayabildiklerini ve müşteri memnuniyetini üst seviyelere taşıyabildiklerini vurguladı. “Bunlarla birlikte Fillo Lojistik olarak bazı konularda uzmanlaşarak butik hizmet sunmaktan da memnuniyet duyuyoruz” diyen Demir, sözlerine şöyle devam etti: “Örneğin Türkiye genelinde bu kadar çok AVM varken bu platformdaki ihtiyacı görmemek lojistik ya da kargo şirketleri için büyük eksiklik. Oysa biz uzun yıllardır AVM Lojistiğinde yaptığımız doğru planlamalarımız sayesinde bu konuda uzmanlaştık. En zor operasyonlardan biri olan AVM Lojistiğinde ilk akla gelen lojistik şirketi olduğumuzu da özellikle belirtmek isterim.”

Günlük Kapasite Yüzde 30 Arttı

2018 yılında İstanbul Avrupa Aktarma Merkezi’nde 3 milyon TL’lik yatırımla sorter sistemi kuran Fillo, bu sayede günlük parça işleme kapasitesini yüzde 30 artırdı. Recep Demir, yatırımlarını doğru planlamaları sayesinde 2019 yılının ilk 8 ay içerisinde yüzde 20 oranında büyüdüklerini ifade etti. Dijital dönüşümü gerçekleştirdiklerini de kaydeden Demir, bu sayede şirket genelinde kullandıkları tüm sistemleri mevcut yazılımlara dahil olarak iyileştirdiklerini söyledi. “Mobil Uygulama platformlarına yatırımlar yaptık. Bilgi işlem altyapımıza sürekli yatırım yaparak müşterilerimizle olan bilgi akışını kesintisiz olarak sağlamaya başladık. Daha önce endüstriyel cihazlarla ve insan gücüyle yapmış olduğumuz tüm iş süreçlerinde mobil cihazlar kullanarak, uygulamalar geliştirerek, dönüşüm projesinde çok önemli bir noktaya geldik” diyen Demir, yapılan çalışmaları anlattı:

“2019 yılının ilk çeyreğinde Ankara Aktarma merkezimize kurduğumuz konveyör bant sistemiyle zaman ve mekan tasarrufu yaparken operasyonel verimliliğimizi de artırdık. Yine sektörde teknolojiyi yakından takip eden bir lojistik şirketi olarak uluslararası şirketler tarafından kullanılan ‘Giyilebilir Teknoloji’ olarak adlandırılan ‘HandsFree Barkod Okuyucu’ cihazları mevcut sistemlerimizle entegre etmeye başladık.”

Recep Demir, global lojistik şirketlerinin toplama, paketleme ve yükleme gibi süreçlerinde bu teknolojiyi kullanmaya başladıklarını vurguladı. Rekabet ortamında farklılaşmak ve bu avantajı kullanabilmek için kendilerinin de bu teknolojiyi yurtdışından getirerek iş modeline entegre ettiklerini kaydeden Demir, “Önceliğini çalışanlarının iyi koşullarda ve güven içinde çalışması olarak belirleyen Fillo Lojistik için Giyilebilir Teknolojiyi iş güvenliği içinde bir fırsat olarak gördük. Giyilebilir Teknoloji sayesinde çalışan güvenliği ile birlikte birçok süreçlerimizi verimli hale getirdik ve zaman tasarrufu sağladık. Parmaklara takılabilen barkod okuyucuları kullanan çalışanlarımız her iki elini de rahatça kullanabildiği için sistemli bir operasyon yapabiliyor. Cihazların tutulmuyor olması sayesinde çalışanlarımızın hareket kabiliyeti artarken elde olan kaynakların kullanımının da maksimuma çıkması sağlandı. Bu sayede veri akışlarının depolanması, var olan verilere ulaşılması ve bu verilerin müşterilerimize ulaşması kolaylaştı.” şeklinde konuştu.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.