Ford Tourneo Courier  dünyaya Kocaeli’den gidecek

Ford Tourneo Courier dünyaya Kocaeli’den gidecek

Ford ticari araçlar ailesinin en küçük çocuğu Tourneo Courier, nihayet son tüketiciyle buluşuyor. Dünyada sadece Kocaeli’de üretilecek araç, sektör...

Ford ticari araçlar ailesinin en küçük çocuğu Tourneo Courier, nihayet son tüketiciyle buluşuyor. Dünyada sadece Kocaeli’de üretilecek araç, sektör medyası tarafından Bodrum’da test edildi.

Ford Tourneo Courier  dünyaya Kocaeli’den gidecekTest sürüşünden önce düzenlenen basın toplantısında konuşan Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün  Courier’in, Türk hafif ticari piyasasına yeni bir oyuncu olarak geldiğinin altını çizerek, “Bugün sizleri ailemizin en küçüğü ile tanıştıracağız. Courier, dünyada sadece Kocaeli’de üretilecek. 16 ayda sıfırdan bir fabrika yarattık. Bu da sektörde bir ilktir. Tourneo Courier için 490 mühendis çalıştı. 16 ülkede 40 ay boyunca 175 prototip yaparak 3800 test gerçekleştirdiler. Fabrikamızın  110 bin araç kapasitesi bulunuyor. Toplam kapasite 415 bin olacak. Biz toplamda liderliği önemsiyoruz. Türkiye’deki ticari araçların yüzde 57’sini üretiyoruz. İhracatın da yüzde 61’i bizim tarafımızdan gerçekleştirildi. Ürettiğimiz yeni Tourneo Courier’lerin de yüzde 70-80’ini yurtdışına satacağız” diye konuştu.

Ford Tourneo Courier  dünyaya Kocaeli’den gidecekFord Otosan Ürün Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Ernur Mutlu da, rakiplerin ötesinde yakıt ekonomisi ve üst düzey güvenlik hedeflediklerini söyleyerek başladığı konuşmasına şöyle devam etti: “Aracımızın hem hafif hem de sağlam, dayanıklı olması için uğraş verdik. En optimum gövde yapısını sağladık. Ön ve arka tamponların basıncı emmesini temin ederek, çarpma testlerini başarıyla geçtik. Gerek analitik, gerek komponent geliştirmelerinin yüzde 100’ünü ODTÜ’deki test merkezinde gerçekleştirdik, böylece zamanı da efektif kullandık. Tourneo Courier’de binek araç seviyesinde konfor, fakat ticari araç seviyesinde kullanım hedefledik. Aracımız milyonlarca kilometrelik dayanım testini başarıyla tamamladı. 10 yıllık kesintisiz sürüş testi 16 ülkede gerçekleştirildi. Bu testler ile dünyadan aya 2 kere gidip geldiğimizi söyleyebilirim.”

Ford Tourneo Courier  dünyaya Kocaeli’den gidecekFord Otosan Pazarlama, Satış ve Satış Sonrası İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Aykut Özüner ise,  “100 kilometrede 3.7 litre ile sınıfının en az yakıt harcayan hafif ticari aracını yaptık.  Bir binek aracı rahatlığında, hafif ticari sağlamlığındaki Ford Tourneo Courier, o kadar iyi bir araç ki, ancak kendisiyle karşılaştırılabilir.  41.755 TL’den ve 18 ay 0 faizli krediyle satışlara başladık” ifadelerini kullandı.

Ford Tourneo Courier  dünyaya Kocaeli’den gidecek

Binek aracı tadında, hafif ticari sağlamlığında

Yeni araçları Bodrum’da test eden gazetecilerden biri de bizdik. Alana çıktığımızda gördüğümüz bir düzine mavi araç öncelikle hepimizi güzel görünümüyle cezbetti.

Gövdesinin akıcı formu, araca çağdaş görünümünü kazandırırken, aynı zamanda aerodinamik özelliğini de geliştirmiş. Bu da daha az rüzgar anlamına geleceğinden doğal olarak kullanıcının cebine yakıt verimliliği olarak kalıyor.

Yeni Tourneo Courier'in iç kısmı, sürücü rahatlığı üzerine kurgulanmış. Her türlü kumanda ve teknolojiyi parmaklarınızın ucunda buluyorsunuz. Sürücü dışında kalanları ise, esnek koltuk sistemi sayesinde rahat bir yolculuk bekliyor. Burada şu örneği vermekte yarar var: Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, 1.90’ı aşan boyuyla Türk standartlarının üzerindedir. Fakat dışarıdan baktığınızda onun oturduğu koltuğun hizası ile ortalama bir yolcunun hizaları aynı seviyede görülüyor.  Rahat ve geniş bir bagaj sisteminin bulunduğu araçta  valizlerinizi, bisiklet, kutu ve ambalajlı demonte mobilyalarınızı taşıyabileceğiniz pek çok seçeneğe sahip oluyorsunuz.

Ford SYNC sayesinde, doğrudan vereceğiniz basit sesli komutlarla çalan parçaları yönetebiliyor, telefon görüşmeleri yapabiliyorsunuz. Örneğin, cep telefonunuzda 'iş' adıyla kayıtlı bir numara varsa, sadece "iş ara" demeniz yeterli; sistem bu numarayı otomatik olarak arıyor. USB ya da MP3/iPod® aygıtınızdan ya da Bluetooth® uyumlu telefonunuzdan müzik dinlemek istediğinizde de sesli komutlar kullanabiliyorsunuz. Sistem, gelen yazılı mesajlarınızı da size sesli olarak okuyor.

Hız Kontrol sistemiyle hızınızı belirleyebiliyorsunuz.  Yeniden fren veya gaz pedalına basıncaya dek aracınız bu hızı koruyor. Direksiyon simidi üzerindeki düğmeleri kullanarak hızınızı seyir halindeyken de ayarlamanız mümkün. Böylece yakıttan edeceğiniz tasarrufun yanı sıra, hız sınırlarını aşma ihtimaliniz de ortadan kalkmış oluyor.

 Ford Tourneo Courier  dünyaya Kocaeli’den gidecekGERİ GÖRÜŞ KAMERASI VE ARKA PARK SENSÖRLERİ

Geri görüş kamerası, geri vitesi seçtiğiniz anda devreye giriyor ve aracınızın arkasında duran her şeyi orta konsola yerleşik ekranda gösteriyor. Sistem, dar alanlara zahmetsizce park etmenize yardımcı olmak için sanal çizgilerle sizi yönlendiriyor.  Park mesafe sensörleri de, aracınız ve arkanızdaki engeller arasındaki mesafeyi değerlendirmenize yardımcı oluyor.

YOKUŞTA KAYDIRIR MIYIM STRESİNE SON

Benim de sürüş deneyimimin ilk yıllarında oldukça sık yaşadığım yokuşta dur-kalk sendromunu Ford Tourneo Courier kullanıcıları hiç yaşamayacak. Çünkü, aracınız daha fazla yol tutuş gücüne sahip.  Ayrıca, acil durum yardımı servisi, tekerleğin havası inmişse size haber veriyor.

YAKITI HARCAMIYOR, KOKLUYOR

Hafif ticari araç kullanıcılarının en önemli gider kalemi akaryakıt, Ford Tourneo Courier sahiplerinin elini rahatlatacakmış gibi gözüküyor. Çünkü, 100 kilometrede 3.7 litre harcayan araç, bu yönüyle de emsallerinin önüne geçiyor. Araç, yüksek hızda yolu çok iyi kavradığından hiç sarsıntı yaşamıyorsunuz. Yine, oldukça kısa sayılabilecek mesafelerde durabildiğini görmek sizi acil durumlar için oldukça rahatlatıyor.

Bence en büyük handikapı ise, özellikle İstanbul trafiğinde oldukça sık dur-kalk yaşayan sürücülere otomatik şanzıman seçeneği sunmaması.

Tavsiye Edilen Kampanyalı Anahtar Teslim Fiyatı (Destekli Kredili)

TOURNEO COURIER 1.5 L TDCi 75 PS TREND                        41.755 TL

TOURNEO COURIER 1.6 L TDCi 95 PS TITANIUM                47.255 TL

Selçuk ONUR - LOJİPORT

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.