Ford'un lojistik başarısı dünyada ders olarak okutulacak
Ford Otosan’ın lojistik operasyonları kapsamında uyguladığı “İntermodal Taşımacılık İş Modeli” vakası dünyaca ünlü yayınevi Axel Springer tarafından basıldı.
Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. D. Ali Deveci, Doç.Dr. Gül Denktaş Şakar, Prof.Dr. Okan Tuna ve Ford Otosan Lojistik Müdürü Recai Işıktaş tarafından İngilizce olarak hazırlanan Ford Otosan’ın lojistik operasyonları kapsamında uyguladığı “İntermodal Taşımacılık İş Modeli” vakası dünyaca ünlü yayınevi Springer tarafından basıldı.
Oxford Üniversitesinin Projesi…
Farklı ülkelerdeki başarılı lojistik ve tedarik zinciri uygulamalarını vaka şeklinde sunmak amacıyla 3 yıl önce dünyanın en prestijli üniversitelerinden biri olan Oxford Üniversitesi tarafından küresel bir proje olarak başlatılan çalışma kitaplaştırıldı. 11 farklı ülkeden seçilen tedarik zinciri ve lojistik vakalarının yer aldığı kitabın editörlüğünü ise Oxford Üniversite’sinden Prof. Pietrowich ve Prof. Cuthberson üstlenmiş. Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan DEÜ Denizcilik Fakültesi Lojistik Yönetimi Bölüm Başkanı Prof.Dr. Okan Tuna şunları söyledi; “Bizim amacımız iyi lojistik uygulamalarını sektöre ve akademisyenlere sunmak. Ford Otosan İntermodal Taşımacılık vakası hem maliyet hem de çevre temelli önemli kazanımları olan bir uygulama. Denizyolu, karayolu ve demiryolu ulaştırma modlarının bütünleşik bir yapı içerisinde yararlanıldığı bu uygulamadan uluslararası işletmelerin öğreneceği çok şey var”.
Yeşil Lojistik Başarısı…
Ford Otosan’ın tedarikçilerinden temin ettiği girdilerin, Almanya’nın Köln şehrindeki bir lojistik merkezden, Türkiye’ye ulaştırılması sürecinde demiryolu seçeneğinin kullanılmasına ilişkin lojistik yaklaşımları ve kazanımları anlatan vaka, işletmelerin rekabetçiliği üstünlüğü kapsamında çok önemli bilgiler içeriyor. Önemli üniversitelerde ders olarak okutulacak vaka için Ford Otosan Lojistik Müdürü Recai Işıktaş ise şunları aktardı; “Bu projenin maliyet yönlü kazanımları dışında en önemli kazanımı çevre duyarlı bir yeşil lojistik uygulaması olması. 2003 yılında başladığımız bu proje ile her yıl 8990 ton CO2 salınımını azaltarak çevreye katkı sağlanmıştır.2013 yılında devreye alınan İntermodal projesiyle çevreye salınımı azaltılan CO2 miktarı 13.710 ton seviyesine yükselmiştir. Bu 1 milyon ağaçlık, yani Belgrad ormanının yarısı büyüklüğünde bir ormanın çevreye yaptığı katkıya denktir”
Uluslararası yayınevi Springer tarafından “Supply Chain Design and Management for Emerging Countries” adıyla basılan kitap, internet üzerinden sipariş edilebiliyor.
LOJİPORT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.