Gamak OEM pazarına anahtar teslim çözümler sunuyor

Gamak OEM pazarına anahtar teslim çözümler sunuyor

Gerek yurt içinde gerekse yurt dışındaki firmalara en iyi ürün ve hizmeti sağlamak adına yatırımlarına hız kesmeden devam eden Gamak, 2021 yılında OEM kanalının ciro içerisindeki payını 2 katına çıkartmayı hedefliyor.

Yüzde yüz yerli sermaye ile kurulan Gamak, gelişmiş OEM ürün gamıyla üretim ve küresel tedarik zincirinde müşterilerinin bir adım daha önde olmasını sağlıyor. Tüm üretiminde akıllı otomasyon sistemleri kullanan şirket, OEM’lerle birlikte birçok kuruluşun çözüm ortağı olmayı amaçlıyor.

OEM pazarındaki temel argüman, özgün iş modelleri

Dünyadaki endüstriyel devrimlerle birlikte birçok sektör için orijinal ekipman tedariği, rekabetçi pazar koşullarında kilit öneme sahip. Bu konudaki araştırmalar gösteriyor ki, OEMler gelir artışı iyileştirilmiş müşteri deneyimi gibi temel iş hedeflerine ulaşmada önemli bir rol üstleniyor. OEM pazarının önemli aktörleri arasında yer alan Gamak, geniş ürün gamı sayesinde iş ortaklarının ihtiyaçlarına yönelik çözüm önerileri geliştirerek, iş hedeflerine ulaşmalarına yardımcı oluyor.

gamak.png60 yılı aşkın süredir dünyanın birçok yerinde sanayinin kalbini oluşturduklarını dile getiren Gamak Satış Müdürü Ercan Şenyurt; “OEM pazarının sert rekabet koşullarında öne çıkacak birçok özel iş modeli geliştiriyoruz. Bunun için pazar araştırmaları yaparak, kilit sektörleri belirleyip onların ihtiyaçları doğrultusunda standart veya özel tasarım ürünler imal ediyoruz. Endüstriyel analizler yapıp sektörlerinin lokomotifi olan firmalarını belirliyor, onlarla iletişime geçerek bu konudaki portföyümüzü her zaman güçlü tutuyoruz. Müşteri ziyaretlerimizde firmalara ihtiyaç duyulan ürünleri teklif ediyor, rekabete göre özel ticari koşulları sağlayarak müşteri sadakatini güçlü kılmayı hedefliyoruz” dedi.

OEM ortaklığı müşterilerin girişimlerini kolaylaştırıyor

Verimliliği üst noktaya taşıyacak OEM’ler, şirketlerin kendi ürün ve hizmet girişimlerine odaklanarak, hızlanmalarına yardımcı oluyor. Kuruluşların, ihtiyaç duydukları üçüncü kişi ekipman veya sistem geliştirmeleri ile uğraşmayarak, asıl işine odaklanmasına olanak sağlıyor. Zaman ve maliyetten tasarruf ediliyor.

OEM ortaklığı konusunda gelişmiş bir hizmet anlayışına sahip olduklarını vurgulayan Gamak Satış Müdürü Ercan Şenyurt; “İş ortaklarımızın doğru zamanda doğru fırsatı yakalayıp rakiplerine göre avantaj sağlamasında kilit bir rol üstleniyoruz. Yurtdışındaki bayiler ile ilişki kurarken, güçlü stok tutmalarına da özen gösteriyoruz. Konusuna ve bulunduğu pazara hakim, teknik ve finansman alt yapısı güçlü firmalar ile çalışmayı kendimize hedef alıyoruz. Makina imalatçısı müşterilerimize uygun ticari koşullar ile ürün verip, makinelerine Gamak motorlarını takmaları konusunda onları sürekli destekliyoruz. Bu sayede pazara geniş yayılımı sağlıyor ve globalde marka bilinirliğini sürekli canlı tutmayı amaçlıyoruz” dedi.

Hayatın ve sanayinin her alanında yüksek standartlarıyla fark yaratıyor

OEM pazarında çok iddialı olduklarını, bu iddianın arkasında ise çok güçlü argümanlar olduğuna dikkat çeken Şenyurt; “OEM hayatın her alanı için geçerli olduğundan performans, verim ve standartlar açısından yüksek kalitede olmalı. Biz bu konuda çok dikkatli ve titiz bir süreç yönetiyoruz. Örneğin; tünel, AVM, kapalı otoparklar gibi yerlerde yangın esnasında zehirli dumanı dışarı atmak için havalandırma fanlarına gereksinim olmaktadır. Bunların tahrikinde duman tahliye motorları kullanılır. Gamak’da motorlarımızın üstün özelliği, sargı yalıtım sınıfının H olmasıdır. Petro-kimya sektöründe, rafinerilerde, ilaç ve boya fabrikalarında, çimento-alçı ve un-değirmen sektörlerinde yer alan patlayıcı gaz ve tozların bulunduğu ortamlarda kullanılabilen alev sızdırmaz özellik içeren motorlarımız fark yaratmaktadır. Kompresör sektöründe güçlü DE rulmanlı AC motorlarımız ön plana çıkmaktadır. Fan ve pompa sektörlerinde kullanılan motorlarımız yüksek korumaya sahiptir. Dişli kutusu sektörü gibi kalkış momentinin yüksek olduğu uygulamalarda ise silindirik rulmanlı motorlarımız seçilebilir. Motorlarımız ayrıca sargı yalıtım/ısınma sınıfında H/F koruma sınıfına dahildir.” dedi.

Yeni hedef pazarlar; Merkez Avrupa, Kuzey Afrika ve Orta Doğu

Gamak olarak pompa, kompresör ve redüktör endüstrisi başta olmak üzere dünyada söz sahibi olmuş birçok makine imalatçısı firma ile çalıştıklarını söyleyen Şenyurt; “Yurtdışında satışlarımızı arttırmak istediğimiz başlıca pazarlar Merkez Avrupa, Kuzey Afrika ve Orta Doğu bölgeleri. Bu geniş coğrafyada çeşitli sektörlerden orta ve büyük ölçekli dünya firmaları ile sistemli bir şekilde iletişimimizi sürdürüyoruz. Yurtdışı OEM firmalarıyla olan ticari hacmimizi genişletiyor ve bu sayede şirketin genel satış rakamları içerisindeki OEM satış rakamlarının büyüyeceğini öngörüyoruz. Bu perspektif ile 2021 yılında OEM kanalı ciro paymızı 2 katına çıkartmayı ve OEM ailemizle birlikte büyümeyi hedefliyoruz.” dedi.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.