Geleceğin üretim sistemleri WIN Automation’da
Otomasyon, Elektrik-Elektronik, Hidrolik Pnömatik ve İstifleme-Depolama konularını kapsayacak olan WIN Automation fuarı, sektörün ticari hacmini artırmakta...
Otomasyon, Elektrik-Elektronik, Hidrolik Pnömatik ve İstifleme-Depolama konularını kapsayacak olan WIN Automation fuarı, sektörün ticari hacmini artırmakta büyük rol oynayacak.
Geleceğin üretim sistemlerini tek bir çatı altında toplayan WIN Automation Fuarı; bu yıl da sektörün nabzını tutacak. Geçtiğimiz yıl, 23 ülkeden 1950 firmanın yeni ürünlerini sergileyip, iş bağlantıları kurduğu fuar, 77 bin 204 profesyonel tarafından ziyaret edilmişti. Bu yıl da sektörün profesyonel aktörlerini bir araya getirecek olan fuar, Otomasyon, Electrotech, Hydraulic & Pneumatic ve Materials Handling bölümlerini kapsayacak.
Hannover Messe Bileşim Genel Müdürü Alexander Kühnel, Türkiye'nin 500 milyar dolarlık 2023 yılı ihracat hedefi içinde makine imalat sektörünün 100 milyar dolara ulaşması için bu tarz fuarların çok büyük önem taşıdığını vurguladı. Kühnel şöyle konuştu: "Özellikle makine sektöründe araştırma geliştirme, inovasyon gibi konular şirketler için altın değerindedir. Günümüzün hızla gelişen sanayilerin hedefi verimliliği artırmak, masrafları minimuma düşürmektir. Bu bağlamda WIN Automation fuarı sektör profesyonellerine yol gösterecek bir fuardır. Değerli iş bağlantıları kurmak isteyen herkese bu önemli organizasyona katılmalarını tavsiye ediyorum. Lider firmaları tek çatı altında bulmak ve iş hacmini yükseltmek isteyenler için WIN Automation fuarı mükemmel bir platform sunuyor."
FUAR 4 ANA KONUYA ODAKLANIYOR
Hannover Messe Bileşim A.Ş. tarafından organize edilen WIN Automation fuarı; 4 ana bölümde, Otomasyon (Endüstriyel Otomasyon), Electrotech (Enerji, Elektrik ve Elektronik), Hydraulic & Pneumatic (Akışkan Gücü Teknolojileri) ve Materials Handling (Taşıma, Depolama, İstifleme ve Lojistik) fuarlarını kapsayacak.
GELİŞMİŞ OTOMASYON SÜREÇLERİ BU FUARDA
2023 yılına kadar enerji yoğunluğunun en az %20 düşürülmesi ve yenilenebilir enerji kaynaklarının payının %30’a çıkarılmasının hedeflendiği ülkemizde fabrikalar için; enerji verimliliği ve üretkenlik büyük önem kazanıyor. Ağ tabanlı, komponentlerin birbiriyle iletişim kurduğu fabrika sistemleri bu verimliliği artırmak için önemli rol oynuyor. M2M-Makinalar arası iletişim otomasyon sistemi ile makinaları uzaktan izleyerek ve yöneterek süreçler daha verimli hale getirilip enerji tasarrufu sağlanabiliyor. Bu sebeplerle yola çıkan katılımcı firmalar; fabrika süreçlerinde önem taşıyan otomasyonla ilgili ürünlerini Otomasyon fuarında ziyaretçilerin beğenisine sunacak.
İSTİFLEME VE DEPOLAMA SEKTÖRÜ ÜRÜN GRUPLARI DA YER ALIYOR
Günümüzde endüstriyel topluluğun artan ihtiyaçları taşıma, istifleme ve depolama konularındaki çözüm ihtiyacını da arttırıyor. İmalat sanayinin tamamlayıcısı olan istifleme ve depolama sektörünü kapsayan fuarın Materials Handling bölümünde, forklift grubu gibi çeşitli ürünleri ziyaretçisiyle buluşturacak.
HİDROLİK PNÖMATİK SEKTÖRÜNÜN GELİŞMİŞ ÜRÜNLERİ SERGİLENECEK
Fuarın bir diğer bölümünde yer alan Hidrolik ve Pnömatik sistemler ise sağladıkları çok sayıda avantaj nedeniyle birçok sektörde dünyada yaygın olarak tercih ediliyor. Günümüzde dişçilikten otomotive, ağır iş makinalarından yarı iletken üretimine vb. her sektörde yer alan hidrolik pnömatik sistemleri, sundukları avantajlar ve her geçen gün gelişen ürün yelpazeleriyle, mühendislerin vazgeçilmez enstrümanları olarak endüstride yer alıyor. Türkiye’de Hidrolik ve Pnömatik Endüstrisi makine üretim endüstrisi ile paralel bir gelişim gösterirken bu gelişimler Hidrolik Pnömatik fuarında sektör profesyonellerine sunulacak.
ELEKTRİK ENERJİSİ SİSTEMLERİ FUARIN ÖNEMLİ BİR PARÇASI
WIN Fuarları’nın önemli bir parçası olan ve elektrikle ilgili tüm alt dalları kapsayan Electrotech Fuarı da bu yıl yeniden ziyaretçilerini ağırlayacak. Türkiye'nin elektrik enerjisi talebi 2012 yılında %5.1 artış göstermiş; 2023 yılına kadar bu sektörde yılda ortalama %7-8 artış öngörülmekte. Elektrik Enerjisi talebi artışında Avrupa’da birinci, dünya’da Çin’den sonra ikinci büyük ülke konumunda olan Türkiye; 2023 yılına kadar enerji talebini karşılamak için, son on yılda gerçekleştirilen toplam yatırım miktarının iki katını aşarak yaklaşık 120 milyar ABD doları olması beklenmekte. Enerji, elektrik ve elektronik sektörüne ilişkin yatırımları her geçen gün yoğunluk kazanan Türkiye’de; elektrik enerjisi üretim sistemleri, tedariki ve dağıtımı konularına odaklanan Electrotech Fuarı'nın önemi de her geçen yıl artıyor.
ENDÜSTRİYEL ETKİNLİK ZİRVESİ SEKTÖRE IŞIK TUTACAK
Fuar kapsamında her yıl düzenlenen Endüstriyel Etkinlikler Zirvesi bu yıl da sektörün sorun ve fırsatlarını çok sayıda konferans, panel, kurumsal etkinlik ve çözüm gösterisiyle ele alacak. Zirve; bilgi paylaşım ve aktarımında da büyük rol oynuyor. Inovatif paylaşımlar, yeni iş ortakları arayan firmalar ve yeni işbirliklerine imza atmak isteyenler için etkili bir platform oluşturacak.
LOJİPORT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.