Getir, N11’in tüm hisselerini sattı

Getir, N11’in tüm hisselerini sattı

Türkiye ve Avrupa’da hizmet veren teslimat şirketi Getir, 2023 Haziran’da hisselerinin tamamını satın aldığı sipariş hizmet sağlayıcısı n11’i devretti.

Bir zamanlar 12 milyar dolar değer biçilen Getir’de çözülme sürüyor. 11 bin 159 sayılı Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi’ne göre Getir Perakende Lojistik Anonim Şirketi’nin n11’deki yüzde 100’lük pay sahipliği Borancılı Teknoloji Anonim Şirketi’ne devredildi. Borancılı Teknoloji Anonim Şirketi, Getir’in kurucularından Serkan Borancılı’ya ait.

‘YENİ BİR N11 GÖRECEKSİNİZ’ DEMİŞTİ

Getir’in kurucusu Nazım Salur, Haziran 2023’te n11’in satın alındığını şöyle duyurmuştu:

“Getir olarak geçen yıl üçte bir hissesini alarak ortak olduğumuz n11’in diğer hisselerini de aldık. n11’i kurup büyüten ortaklarımız Doğuş Grubu ve SK Holdings’e bugüne kadar yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Yeni bir n11 yakında.”

2’YE BÖLÜNECEĞİ İDDİA EDİLİYORDU

Britanya’daki faaliyetlerini mayıs ayında sonlandıran şirketin yaklaşık 250 milyon dolarlık bir sermaye desteği karşılığında ikiye bölüneceği iddia edilmişti.

Türkiye’deki gıda ve market dağıtım operasyonlarında çoğunluk hissesi Mubadala’ya ait olacağı ve Getir’in kurucusu Nazım Salur şirkette aktif rol almayacağı iddia ediliyordu.

Salur’un Getir Drive ve araç çağırma hizmeti veren BiTaksi dahil olmak üzere şirketin diğer varlıklarını yönetmesi bekleniyordu.

Yeniden yapılandırmayla hem Britanya ve Avrupa’daki tasfiyeyi kolaylaştırmak hem de Türkiye pazarındaki yatırım payını büyütmek hedefleniyordu.

Son olarak Mubadala Investment Company PJSC, Getir Perakende Lojistik Anonim Şirketi’nin tek kontrolünü nihai olarak devralmak için Rekabet Kurumu’na başvurmuştu.

KAYNAK: TELE1

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.