Getir’i ‘götürdüler’: Mubadala, nihai kontrol istiyor

Getir’i ‘götürdüler’: Mubadala, nihai kontrol istiyor

Getir’in nihai kontrolünü devralmak için Abu Dabi merkezli yatırım şirketi Mubadala, Rekabet Kurumu’na başvuru yaptı. Bir zamanlar 12 milyar dolar değer biçilen Getir, Britanya pazarından çekilmişti.

Getir’in 2021’de başlayan sponsorluk anlaşmasından dolayı futbol kulubü Tottenham Hotspur’a yaklaşık 5 milyon sterlin (204 milyon 500 bin lira) borcu bulunduğu öne sürülmüş, fakat şirket iddiayı yalanlamıştı.

Britanya’daki faaliyetlerini sonlandıran şirketin yaklaşık 250 milyon dolarlık bir sermaye desteği karşılığında ikiye bölüneceği iddia edilmişti.

Türkiye’deki gıda ve market dağıtım operasyonlarında çoğunluk hissesi Mubadala’ya ait olacağı ve Getir’in kurucusu Nazım Salur şirkette aktif rol almayacağı iddia ediliyordu.

Salur’un Getir Drive ve araç çağırma hizmeti veren BiTaksi dahil olmak üzere şirketin diğer varlıklarını yönetmesi bekleniyordu.

Sky News’e konuşan bir şirket çalışanına göre yeniden yapılandırmayla hem Britanya ve Avrupa’daki tasfiyeyi kolaylaştırmak hem de Türkiye pazarındaki yatırım payını büyütmek hedefleniyordu.

Mubadala Investment Company PJSC, Getir Perakende Lojistik Anonim Şirketi’nin tek kontrolünü nihai olarak devralmak için Rekabet Kurumu’na başvurdu.

250 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

Getir, haziran ayında 250 milyon dolarlık yeni bir yatırım aldığını duyurmuştu. Yatırım ile birlikte şirket, stratejik bir yeniden yapılanmaya gitti.

İki ayrı gruba ayrılan şirkette ilk grup Getir'in Türkiye'deki online market ve yemek teslimatı hizmeti işine odaklanıyor. İkinci grup ise Getir'in e-ticaret, finans, mobilite ve ABD’deki FreshDirect’in de olduğu diğer faaliyetlerini yürütecek.

Getir'in mevcut hissedarlarından Mubadala Investment Company, şirkete ek sermaye sağlayarak Getir'in Türkiye'deki online market ve yemek teslimat hizmeti işinde yönetime ve çoğunluk hissesine sahip.

KAYNAK: DİKEN.COM.TR

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.