GKN Kargo, şoför akademisi kuracak

GKN Kargo, şoför akademisi kuracak

GKN Kargo Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Akyürek “Her bölgede 14-15 araç yatıyor, çünkü primlerle birlikte 5 bin liradan fazla maaş olmasına rağmen şoför ve kurye bulamıyoruz. Bu soruna kökten çözüm bulmak için akademi kurma hayalim var” dedi.

Gökhan Akyürek, Türkiye pazarında hızla büyüyen ve iki yıl içerisinde 200 milyon TL öz sermayeyle yatırım yapmayı planlayan GKN Kargo’nun Yönetim Kurulu Başkanı. Aile işi dağıtımcılığı sürdüren Gökhan Akyürek’i 2017 yılında akrabası olan B&G Store'un sahibi Seyid Nebati teşvik etti ve kargo sektöründe perakende alanına yatırım yapmasına vesile oldu. Pandemiyle birlikte kargo sektörü tabir yerindeyse patlayınca Akyürek bu alana yatırımlarını artırma kararı verdi ve 1.5 yılda 150 milyon TL yatırım yaptı. Kuryelerin elindeki telefondan depolara her şeyi yeniledi. Bu yatırımların meyvesini sektörün büyük firmaları arasına girerek aldı. Bugün perakende sektöründeki 50’ye yakın en büyük markanın dağıtımını GKN Kargo yapıyor. Kiğılı, Avva, Suwen, B&G bu markalardan bazıları…

gokhan-akyurek.jpg‘Seyid Nebati ufkumu açtı’

Gökhan Akyürek, “Seyid Nebati hem gözümü hem ufkumu açtı. Abdullah Kiğılı, Volkan Atik gibi çok değerli isimlerle onun sayesinde tanıştım. Bundan sonraki hedefim lüks teslimat. Artık herkesin işini yapmayacağız” diyor. Akyürek, şu anda eleman sıkıntısından şikayetçi. “Şu anda acentelerle birlikte 780 elemanımız var. Yıl sonunda 1.200 olacağız. 2022 hedefimiz 5 bine ulaşmak. Bu planları yapıyoruz ama eleman bulmada sıkıntı yaşıyoruz. Her bölgede 14-15 araç yatıyor, çünkü primlerle birlikte 5 bin liradan fazla maaş olmasına rağmen şoför ve kurye bulamıyoruz. Dijitalleşme, teknoloji yatırımları bizim için önemli ve yazılımıcı bulmakta çok zorlanıyoruz. Bu soruna kökten çözüm bulmak için akademi kurma hayalim var. 2022 yılı başında GKN Akademi’yi hayata geçirmeyi planlıyoruz. Ali Özcan hocamız liderliğinde ilerleyeceğiz. Orası bizim mutfağımız olacak. Bu akademide kurye, şoför ve yazılımcı eğiteceğiz” diye konuşuyor.

Okmeydanı’nda yeni bina alındı

Gökhan Akyürek, halihazırda İkitelli’de faaliyet gösterdikleri merkezi akademiye dönüştüreceklerini söylüyor ve ekliyor: “Şirketi de Okmeydanı’na taşıyacağız. Orada çok değerli bir tekstil şirketinin 8 katlı binasını satın aldık. Hedefimiz 5 yıl içinde Türkiye’nin en iyi hizmeti veren, 81 ile teslimat yapan 20 bin kişilik bir grup olmak. Şu an 60 ildeyiz, 81 il rüyalarıma giriyor. Bu hedefe ulaşmak için gücümüz var ama eleman ve araç sıkıntısı herkesi olduğu gibi bizi de zorluyor. 55 araçlık siparişimiz var, önümüzdeki yıl 50 araç siparişi daha vereceğiz ama çip krizi yüzünden piyasada araç yok, herkes gibi biz de bekliyoruz.”

Necla DALAN – DÜNYA GAZETESİ

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum