Gümrük Genel Tebliği

Gümrük Genel Tebliği

Başbakanlık Gümrük Müsteşarlığının, Bağlayıcı Tarife Bilgisi uygulanmasının amaçları, Bağlayıcı Tarife Bilgisi başvurusu, Bağlayıcı Tarife...

Başbakanlık Gümrük Müsteşarlığının, Bağlayıcı Tarife Bilgisi uygulanmasının amaçları, Bağlayıcı Tarife Bilgisi başvurusu, Bağlayıcı Tarife Bilgisinin verilmesi ve kullanılması ile Bağlayıcı Tarife Bilgisinin hukuki etkisine ilişkin esasları kapsayan Gümrük Genel Tebliği, Resmi Gazetede yayımlandı.

Öncelikle Bağlayıcı Tarife Bilgisi tebliğde tanımlanırken, 'eşyanın Türk Gümrük Tarife Cetvelinde sınıflandırılmasına ilişkin olarak, kişinin yazılı talebi üzerine Müsteşarlık (Gümrükler Genel Müdürlüğü) veya Müsteşarlık tarafından yetkilendirilmiş Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüklerince verilen idari karar'' olarak belirtildi.

Tebliğe göre, BTB düzenleme yetkisi, gümrük laboratuvarı bulunan İstanbul, İzmir, Ankara, Mersin, İzmit ve Bursa Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüklerine verilirken, BTB talep edene ücretsiz verilecek.

BTB konusu eşyanın tarife pozisyonunun tespit edilebilmesi için fiziksel veya kimyasal tahlile ihtiyaç duyulduğu takdirde, söz konusu tahlil, teknik imkanların elvermesi halinde gümrük laboratuvarlarında, aksi halde eşyanın cinsine göre Gümrük Yönetmeliğine uygun olarak gümrük idaresinin belirleyeceği bir üniversite ve diğer resmi kuruluş laboratuvarlarında yapılacak.

BTB Başvurusu yetkilendirilmiş Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüklerine yapılacak. BTB, başvurusu fiilen tasarlanan bir ithalat ya da ihracat işlemine dayanmıyorsa reddedilecek.

BTB'den sadece hak sahibi yararlanabilecek. BTB veriliş tarihinden itibaren 6 yıl geçerli olacak.

Tebliğ, 1 Nisan 2008 tarihinde yürürlüğe girecek.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.