Gümrük kapıları kilit oldu

Gümrük kapıları kilit oldu

Gümrük Müsteşarlığı'ndaki Merkezi Bilge Sisteminin Veri Tabanında oluşan arıza nedeniyle Türkiye genelindeki sınır kapılarından ülkeye giriş ve...

Gümrük Müsteşarlığı'ndaki Merkezi Bilge Sisteminin Veri Tabanında oluşan arıza nedeniyle Türkiye genelindeki sınır kapılarından ülkeye giriş ve çıkış yapılamıyor.

Yetkililer sorumlu firmaların sorunu çözmek için büyük gayretle çalıştığını ifade ederek, sorunun "gün içerisinde" çözülmesini beklediklerini belirtti. Bunun yanı sıra böylesi bir sistem arızasının rüşvet ve yolsuzluk nedeniyle yedi gümrük müdürünün görevden alınmasının bir gün ardından yaşanması dikkat çekti.

Gümrük Müsteşarlığı'nda yaşanan sistem arızası nedeniyle dün geceden bu yana sınır kapılarından ülkeye giriş çıkış yapılamıyor. Gümrük Müsteşarlığı, internet sitesinden arızayla ilgili "Merkezi Bilge Sisteminin Veri Tabanında oluşan arıza nedeniyle arıza giderilene kadar uygulama kullanılamayacaktır. Giderildiğinde bu sayfadan duyurulacaktır" açıklamasına yer verildi.

-DÜN YEDİ GÜMRÜK MÜDÜRÜ GÖREVDEN ALINMIŞTI-

İstanbul Gümrük ve Muhafaza Müdürlüğü'nde bir süre önce yaşanan yolsuzluk ve rüşvet olayının ardından, Gümrük Müsteşarlığı'nda geniş çaplı operasyon yapılarak, aralarında İstanbul, Ankara ve Antalya gümrük müdürünün de bulunduğu, yedi gümrük müdürü görevinden alınmıştı. Gümrük Müsteşarlığı'nda alışkın olunmayan bu tür bir sistem arızasının bu olay sonrası meydana gelmesi dikkat çekti.

ZAMAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.