Hafif ticari Avrupa'da dip yaptı

Hafif ticari Avrupa'da dip yaptı

Avrupa Otomotiv Üreticileri Derneği’nin haziran 2009 dönemine ilişkin hafif ticari araç pazarı raporuna göre, çeşitli ülkelerde uygulanan teşviklerle...

Avrupa Otomotiv Üreticileri Derneği’nin haziran 2009 dönemine ilişkin hafif ticari araç pazarı raporuna göre, çeşitli ülkelerde uygulanan teşviklerle son 3 aydır gerileme oranının yavaşlama eğilimine girdiği görüldü. 


En sert düşüş Letonya’da!

Haziranda en sert düşüş yüzde 91.4’le Letonya’da gerçekleşirken, bu ülkeyi yüzde 82.6 ile Litvanya, yüzde 79.9’la da Çek Cumhuriyeti takip etti. Avrupa ülkeleri arasında, bu ayda geçen yıla göre satışlarını artıran pazar olmadı.

Geçen ay Türkiye hafif ticari araç pazarı ise yüzde 13.9 oranında artarak 20 bin 48 adet sevisinde gerçekleşti. Türkiye yüzde 13.9 oranında artışla Avrupa ortalaması olan yüzde 32.6’lık gerilemeye göre hafif ticari araç satışlarında olumlu bir ay yaşadı. Haziran ayı hafif ticari araç pazar satışları ile Türkiye, Avrupa hafif ticari araç satışlarında Fransa’nın ardından 2’nci sırada yer aldı.

Avrupa 2009 yılı ocak-haziran dönemi hafif ticari araç satışları da bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 36.5 düşüşle 727 bin 921 adede geriledi. 2009 yılı altı aylık toplam da Avrupa pazarında artış gösteren bir pazar görülmedi.

Türkiye hafif ticari araç pazarı ilgili dönemde geçen yılın aynı aralığına göre yüzde 15.2 oranında azalarak 83 bin 661 adet olarak gerçekleşti. Bu satışlar ile Türkiye, Avrupa hafif ticari araç satışlarında 4’üncü sıraya yükseldi.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.