Haliç Yat limanı ihalesi tarihi açıklandı

Haliç Yat limanı ihalesi tarihi açıklandı

İstanbul Haliç Yat Limanı ve Kompleksi Projesi, Yap-İşlet-Devret (YİD) modeliyle 49 yıllığına ihale edilecek. Geçici teminat tutarının 50 milyon lira...

Haliç Yat limanı ihalesi tarihi açıklandıİstanbul Haliç Yat Limanı ve Kompleksi Projesi, Yap-İşlet-Devret (YİD) modeliyle 49 yıllığına ihale edilecek. Geçici teminat tutarının 50 milyon lira olarak belirlendiği ihale 2 Temmuz'da yapılacak. Proje kapsamında, bölge içerisindeki üç tarihi yapıya dokunulmayacak, bunun dışındaki alanlarda ise tamamen değişiklik yaşanacak. Ayrıca bölgede bir de 1.000 kişilik bir cami yapılacak.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından kapalı teklif alma usulüyle yapılacak ihalenin 'Teklif Verme Şartnamesi' ve projeye ait dosyalar, Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü Liman Yapım Dairesi Başkanlığı’ nca ücretsiz olarak görüşe açıldı.  İhaleye katılmak için dosya bedeli KDV dâhil 50 bin lira olarak belirlendi. Ayrıca, yabancı firmaların da katılımının açık olduğu ifade edilen şartnamede, katılımcılar inşaatçı, yatırımcı ya da işletmeci olarak tek ya da ortak girişim grubu halinde teklif de bulunabilecek.

Söz konusu işler için geçici teminat tutarının 50 milyon lira olarak belirlendiği ifade edilen şartnamede, istekliler, proje ile ilgili 2 Temmuz saat 9.30'a kadar teklif verilebilecek. 4 yılın yapım süresi olarak belirlendiği ihale toplam 49 yıllığına devredilecek. İhalede görevli şirketin kullanacağı krediler ve diğer harcamalar için ise hazine garantisi aranmıyor.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.