Hamburg Konferansı’nda; havada, karada, denizde "Yeşil" öne çıktı

Hamburg Konferansı’nda; havada, karada, denizde "Yeşil" öne çıktı

İlk Hamburg Sürdürülebilirlik Konferansı (HSC 2024), dünya genelinden yaklaşık 1.600 katılımcının bir araya geldiği, sürdürülebilir kalkınma hedeflerine yönelik somut adımların atıldığı bir etkinlik olarak gerçekleşti.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz’un açılış konuşmasını yaptığı konferansa, 9 devlet başkanı, 29 bakan ve 12 uluslararası kuruluşun temsilcisi katıldı.

Almanya Kalkınma Bakanı Svenja Schulze, “Bu konferans, uluslararası iş birliğine yönelik önemli bir teşvik kaynağı oldu,” diyerek, Hamburg’daki bu etkinliğin sürdürülebilir kalkınma için yeni bir ivme kazandırdığına dikkat çekti. Konferansta, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ne (SDG) yönelik 15’ten fazla anlaşma imzalandı ve katılımcılar, 100’den fazla ülkeden gelen temsilcilerle toplam 60 etkinlikte küresel sorunlara somut çözüm yolları aradı.

Öne Çıkan İş Birliği Alanları:

1. Yeşil Denizcilik:
“Hamburg Küresel Denizcilik Dekarbonizasyon Deklarasyonu” ile, Almanya, Brezilya ve Danimarka’nın desteğiyle sürdürülebilir denizcilik koridorlarının geliştirilmesi ve araştırma, bilgi paylaşımı ve yatırım finansmanı konularında iş birliği yapılması kararlaştırıldı. CMA CGM, Hapag-Lloyd ve MSC gibi büyük denizcilik şirketleri ve Los Angeles, Antwerp-Bruges, Yokohama ve Hamburg gibi uluslararası limanlar da bu inisiyatifi destekliyor.

2. Yeşil Havacılık:
“Yeşil Havacılık Deklarasyonu” ile Hamburg Havalimanı, Deutsche Post und DHL AG ve Güney Afrikalı Sasol gibi imzacı şirketler, yeşil havacılık merkezlerinin geliştirilmesi için birlikte çalışmayı kabul etti.

3. Yeşil Mobilite:
Küresel Pil İttifakı, bataryaların sürdürülebilir üretimine odaklanarak tedarik zincirinin tamamında küresel sürdürülebilirlik standartları belirlemeye çalışıyor. Almanya ve Sırbistan’ın bu ittifaka katılmasıyla, Zambia’nın da dahil olacağını duyurması önemli bir gelişme oldu.

Hamburg Sürdürülebilirlik Konferansı’nın bir sonraki oturumu, 2-3 Haziran 2025 tarihlerinde Hamburg’da gerçekleşecek.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.