“Her paketi sahiplenerek, iade oranını %1’e indirdik”

“Her paketi sahiplenerek, iade oranını %1’e indirdik”

Kargoist-İş Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Fahri Çırak, “Sektörde satışlar çok zor yapılıyor. Daha alıcıya teslim edilmeden yapılan iadeler var. Biz, bunu her paketi kendi paketimizmiş gibi görerek çözdük” diyor.

Sektöre kattığı farklılıklarla dinamizm getiren Kargoist firmasının İş Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdürü Fahri Çırak ile firmalarını ve söz konusu farklılıkları konuştuk. İşte Fahri Çırak’ın sorumuza yanıtları…

fahri-cirak.jpg

  • Hızlı büyümeye aday bir istihdam politikanız olduğunu görüyoruz. Aracı olan bünyenizde hizmet verebiliyor. Şartlarınız nedir? Şu an kaç personelle hizmet veriyorsunuz?

Kargoist olarak, Şu anda 800’ün üzerinde dağıtıcı ve 350 iç kadro personeli olmak üzere toplamda 1.100’ün üzerinde personelle hizmet vermekteyiz. Dağıtıcı olarak şartlarımızın en başında araçların dış görünümlerinin düzgün olması gerekiyor. Bunun dışında işe alımlarda talep edilen standart belgeler istenilmektedir, sonrasında bir eğitime tabi tutularak deneme süreci başlatılmakta daha sonra ise iş başı yaptırılmaktadır. Buradaki işleyişimiz içinde sürekli olarak eğitim kadromuzu genişletmekteyiz.

  • “Bizle mümkün diye bir mottonuz var. Neyi farklı veriyorsunuz, nedir sizi diğerlerinden ayıran? Sitenizde “Müşterimiz olun” diye bir bölümünüz bulunuyor. Ne gibi farklılıklar sunacaksınız da müşteriniz olmalarını istiyorsunuz.

Bizi rakiplerden ayıran en büyük özelliğimizin paketleri kendi paketlerimiz olarak sahiplenmek olduğunu düşünüyoruz. Sektörde satışlar çok zor yapılıyor bundan dolayı alıcıya teslim edilmeden geri getirilen iadeler, firmaların tüm karlılığını da götürebilmektedir. Bizler burada teslimat odaklı çalıştığımızdan dolayı %1’in altında bir iade oranı ile sektörel ortalaması minimum %5 olan bu oran içerisinde ciddi bir başarı elde ediyoruz. Bu başarı bizi diğer firmalardan en bariz ayıran özellik olup bunlar ile birlikte bir teknoloji şirketi olarak tüm paket hareketlerini hem gönderici hem alıcı ile şeffaf bir şekilde paylaşabilmekteyiz.

Sürdürülebilirlik tarafında da Türkiye’de ilk scooter ile dağıtım yapan kargo firması olarak buradaki ağımızı geliştirerek karbon emisyon tarafındaki zararlı salınımı minimize etme çalışmalarımız da ayrıca devam etmektedir.

  • Avrupa’da da faaliyet göstermeye başladınız. Önümüzdeki günlerde İsveç’e başka ülkeler eklenecek mi? Türkiye’deki şube sayısını artırmak için neler yapıyorsunuz?

Evet, Fransa ile başlayarak Avrupa’da 10 ülke ve sonrasında İngiltere ve Amerika tarafında da faaliyetlilerimiz olacak. Türkiye’de de il sayımızı 2023 yılında 81 ile çıkartıp fulfillmentcenterlar açarak uçtan uça hizmet veren bir yapıya dönüşeceğiz.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.