Hollanda Merkez Bankası Başkanlığına Türk aday: Pınar Abay

Hollanda Merkez Bankası Başkanlığına Türk aday: Pınar Abay

Lojiport yazarlarından İlhan Karaçay konuya ilişkin kaleme aldığı yazısında öne çıkan dört adaydan birinin de Türk bankacı Pınar Abay olduğunu duyurdu.

Hollanda’da Merkez Bankası Başkanı değişimi yaklaşıyor ve yerine geçecek isim büyük merak konusu. 14 yıldır Hollanda Merkez Bankası (DNB) Başkanı olarak görev yapan Klaas Knot’un görev süresinin sona ermesiyle, yeni başkan için dört aday ön plana çıktı. Gazeteci İlhan Karaçay'ın haberine göre bu adaylardan biri de Türk bankacı Pınar Abay.

Pınar Abay kimdir?

Türkiye’de ING Bank’ın Genel Müdürlüğü görevini yürüttükten sonra, Hollanda ING Bank’ta üst düzey yöneticilik yapan ve şu anda Belçika ING Bank Genel Müdürü olan Abay, bankacılık alanındaki başarılarıyla tanınıyor. Hollanda kamuoyunda Abay’ın, Marieke Blom’un ardından başkanlık için en güçlü ikinci aday olduğu konuşuluyor.

Merkez Bankası Başkanlığı için kimler yarışıyor?

Hollanda Merkez Bankası’nın başına geçmesi beklenen dört aday şunlar:

* Pınar Abay
* Marieke Blom
* Barbara Baarsma
* Sandra Philippen

Merkez Bankası Genel Müdürleri Hollanda’da 7 yıllık süreyle atanıyor. Knot, bu görevi iki dönem üst üste yapan ilk isim olarak 14 yıldır başkanlık koltuğunda oturuyordu. Bankanın yeni başkanı önümüzdeki süreçte belirlenecek.

İLHAN KARAÇAY'IN YAZISINI OKUMAK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ...

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.