Honeywell, lojistik sektörüne teknolojiyi giydiriyor
Giyilebilir ve ses yönlendirmeli çözümler konusunda pazar lideri konumunda olan Honeywell, lojistik sektörüne sunduğu ürünlerle; daha verimli, daha maliyetsiz ve daha rekabetçi operasyonların önünü açıyor.
Gelişme hızını her geçen gün katlayarak artıran teknoloji, lojistik, kargo ve otomotiv sektörlerinde çıtayı yükseltmeye devam ediyor. Özellikle de son zamanlarda adını sıkca duymaya başladığımız Giyilebilir Teknolojiler, firmalara maliyet tasarrufu sağlarken, bu teknolojileri kullanan çalışanlara zamanı çok iyi kullanma ve verimliliklerini artırma imkanı veriyor. Gelişen teknolojiyle birlikte beklentinin de arttığını söyleyen Honeywell Sensing and Productivity Solutions Türkiye Ülke Müdürü Murat Kafkas, daha hızlı ve hatasız hizmet konusunda hatırı sayılır bir ivme yakalandığını kaydetti.
“Eskiden amaç, siparişlerin nihai alıcıya başarıyla sevk edilmesinden ibarett. Operasyonel masraflar azaltılarak olabildiğince kâr elde etmeye bakılırdı. Şimdi ise, müşterilerin hizmet kalitesi konusunda beklentileri yüksek, pazardaki farklı alternatifler hakkında çok daha fazla bilgiye sahipler” diyen Kafkas, artık siparişlerin ilk alındığı andan aktarma merkezine varışına, oradan dağıtım merkezine ve en sonunda alıcıya teslim edilmesine kadar olan sürecin takip edilebildiğini söyledi.
GİYİLEBİLİR ÇÖZÜMLER LOJİSTİKÇİLERİN İMDADINA YETİŞİYOR
Honeywell olarak lojistik sektörüne esnek, ihtiyaca göre genişleyebilir uygulamalara sahip, verimliliği artıran, kullanımı kolay ve birlikte çalışabilen, ergonomik, az enerji tüketen ürün ve çözümler sunduklarını anlatan Kafkas, özellikle depo ve antrepolarda hayatı kolaylaştırdıklarına dikkat çekti. Giyilebilir ve ses yönlendirmeli çözümler konusunda pazarda rakipsiz olduklarını belirten Kafkas, “Portföyümüzde hem hız, hem de kalite açısından üstün performans sunan yazıcılar, giyilebilir teknolojiler ile üretilmiş, kullanırken elleri serbest bırakan “hands-free” tarayıcılar, çoklu fonksiyon özelliklerine sahip el tipi veya araç içi mobil bilgisayarlar, ses yönlendirmeli giyilebilir çözümler yer alıyor. Honeywell olarak 2D el tipi veya 2D giyilebilir tipteki tarayıcılarda pazar lideri konumundayız. Günümüzde mal taleplerinin hızla artması nedeniyle üretimden dağıtıma, hareket halindeki siparişin takibi en büyük sorun olarak karşımıza çıkıyor. Siparişlerin durumları ve konumlarının tespiti, envanter kontrolü ve yönetimi ile operasyonel verimlilik için otomatik tanımlama ve veri toplama çözümlerine ihtiyaç duyuluyor. Honeywell Giyilebilir Çözümleri işte bu noktada şirketlerin imdadına yetişiyor” diye konuştu.
LOJİSTİK SEKTÖRÜ GELECEĞİ YAKALIYOR
Giyilebilir çözümlerin; hem verimlilik, hem maliyet hem de rekabet avantajı konularında kullanıcılarına büyük artılar sağladığının altını çizen Kafkas, sözlerini şöyle sürdürdü: “Honeywell Giyilebilir Çözümleri, verinin doğru ve hızlı bir biçimde toplanması, dağıtımı, paylaşımı ve izlenmesi firmaların hizmet taahhütlerini yerine getirmede rekabet avantajı yaratıyor. Ayrıca karmaşık iş süreçleri nedeniyle veri toplama ve dağıtımı sırasında oluşabilecek hataları en aza indirerek, ürünlerin nihai alıcıya taahhüt edilen şartlarda ve zamanda teslim edilmesine imkan veriyor. Honeywell Giyilebilir Çözümleri arasında kola takılan dokunmatik ekranlı veya ses yönlendirmeli giyilebilir bilgisayarlardan; kola, bileğe veya parmağa takılabilen barkod okuyuculara kadar farklı ihtiyaçlar için tasarlanmış giyilebilir cihazlar yer alıyor. Bu çözümler sayesinde çalışanlar işlerini yaparken artık onlara zaman kaybettiren birtakım detaylarla ilgilenmeleri gerekmiyor. Örneğin, depoda ürün kutularını yerine yerleştiren bir işçi eline bir eldiven gibi giydiği veya parmağına taktığı bu yenilikçi cihazlarla hem ürünün koordinatlarını tespit edebiliyor, barkodunu okuyup envantere işleyebiliyor, hem de iki elin rahatça kullanarak kutuları kolayca yerine yerleştirebiliyor. Çalışanların sadece işine odaklanması çalışanların işteki verimliliklerini artırıyor. Öte yandan, uzayan çalışma saatleri boyunca cihazların çalışanlar arasında hijyenik endişelerden uzak bir biçimde kolayca paylaşılabilmesi çok önemli. Giyilebilir cihazlar ayrıca teri içine çekmeme gibi hijyen özelliklerine sahip olarak tasarlanıyor.”
20 MİLYAR DOLARLIK TASARRUF
Ses yönlendirmeli çözümlerin, sektöre yılda 20 milyar doların üstünde tasarruf imkanı sağladığını ifade eden Murat Kafkas, verimliliğin de yüzde 25 oranında arttığına dikkat çekti. Kafkas, sözlerine şu şekilde devam etti: “Honeywell olarak özellikle otomotiv sektöründe kullanılmak üzere geliştirdiğimiz ses yönlendirmeli çözümümüzden bahsetmek istiyorum. 30 yıldır “ses yönlendirmeli” çözümler sunan ve yakın zamanda Honeywell ailesine katılan Vocollect çözümleri ile çalışanlar kulaklıklardan duydukları komutlar ile eşzamanlı olarak yerleştirme yapabiliyor, elleri serbest bırakan bu çözüm sayesinde ürünlerin barkodlarını zahmetsizce tarayabiliyorlar. Araştırmalar, bu çözümlerin verimliği yüzde 25 oranında artırdığını ortaya koyuyor. Bu çözümlerin stokların yüzde 99.99 oranında doğru olmasını sağladığı da elde edilen bulgular arasında. yatırım geri dönüş oranı ise ortalama 9 ay veya daha kısa. Dünyada yaklaşık 1 milyon müşteri ile en çok satan giyilebilir ses çözümü unvanını alan A700 ise yılda toplam 20 milyar doların üstünde tasarruf imkanı sunuyor.”
SES YÖNLENDİRMELİ ÇÖZÜMLER OTOMOTİVDE DE ETKİLİ
Ses yönlendirmeli çözümler sayesinde aracın bakım istasyonuna girmesiyle birlikte başlayan bakım veya onarım sürecinin otomatik olarak kolayca yönetilebildiğini aktaran Kafkas, sistemi anlattı: “Sistem dokunmatik ekranlı bir kiosk ve giyilebilir teknolojiyle üretilmiş ses yönlendirmeli kulaklıktan oluşuyor. Teknisyenler sisteme bilgileri daha önce kaydedilen aracın mevcut bilgilerine erişerek yapılması gereken düzenli kontrolleri kulaklıklarında duydukları sesli yönlendirmeler ile hatasız ve eksiksiz yapıyorlar. Sistem, teknisyenin komutlara verdiği kısa yanıtlarla etkileşimli olarak çalışıyor. Sesi yazıya, yazıyı sese dönüştürebilme özelliğine sahip çözüm, unutma veya hatalı müdahalelerin önüne geçilmesine büyük katkı sağlıyor. Bu çözümler sayesinde kişisel inisiyatifler ortadan kalkıyor, hizmet kalitesi standart hale geliyor. Elleri serbest bırakan giyilebilir teknolojiler teknisyenlere hareket kabiliyeti, daha güvenli iş akışı ve yüksek operasyonel verimlilik sunuyor. Öte yandan araç veya filo bakımlarında mevzuat uyumluluğunun kontrol edilmesi, önleyici müdahale ve bakımların yapılması mümkün oluyor.”
KOBİ’LER İÇİN BÜYÜK İHTİYAÇ
Rekabetin, ölçek farkı gözetmeden büyük küçük her şirketin baş etmek zorunda olduğu bir pazar koşulu olduğuna dikkat çeken Murat Kafkas, “KOBİ’ler de, büyük holdingler de kendi pazarlarında onlara rekabet avantajı yaratacak teknolojik çözümlere yöneliyorlar. Çünkü günümüzde şirketler ancak, katma değer yaratan, iş süreçlerini iyileştiren, verimliliği artıran, çarpan etkisi yüksek teknolojiler kullandıklarında rekabet üstünlüğü elde edebiliyorlar. Honeywell giyilebilir cihaz ve çözümleri performanslarını artırmak, operasyonlarını ve müşteri hizmet kalitesini iyileştirmek isteyen perakende, sağlık, ulaşım ve lojistik şirketleri ile dağıtım merkezleri için ideal çözümler arasında yer alıyor” diye konuştu.
Burak GÜNER - LOJİPORT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.