Hopa Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’nde Celil Yıldırım yeniden Başkan

Hopa Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’nde Celil Yıldırım yeniden Başkan

Celil Yıldırım başkanlığında tek liste ile girilen seçimler genel kurulda alınan karar ile açık oylama yapıldı. Yapılan seçimler sonrası Celil Yıldırım yeniden başkan seçildi.

S.S. Hopa Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi olağan genel kurulu Yeni Emre Düğün salonunda yapıldı. 824 üyesi bulunan kooperatifin 60 üyesinin katıldığı kongre açılış ve yoklamanın yapılması ile başladı. Verilen önerge ile Divan Başkanlığına Kenan Çelik yardımcılıklarına da Köksal Aslıbay ve Seçim Altunkaya ile bakanlık temsilcilerinden oluşan Divan yerini aldı.

Kongreye Hopa TSO Başkanı Osman Akyürek, Artvin İşadamları Derneği Başkanı Seçim Altunkaya, Hopa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Samet Cihen, Hopa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Turgut Dalkılıç’ta davetli olarak katıldılar.

hopa-divan-secimler.jpgDivanın oluşması ardından Atatürk ve silah arkadaşları anısına Saygı duruşu yapıldı ve ardından İstiklal Marşının okunması ile kongreye devam edildi. Kongre Yönetim Kurulu Faaliyet raporu Başkan Celil Yıldırım tarafından okundu. Kooperatif her yıl bir önceki yıldan daha ileriye taşıma gayreti içinde olduklarını, Pandemiden dolayı yaşanan olumsuz sürece rağmen Kooperatiflerini akıllı girişimlerle süreçten en az etkilenerek çıktıklarını ifade etti.

Celil Yıldırım, var olan Hopa ve Kemalpaşa’daki hizmet binaları, 2 adet TIR ve diğer hizmet araçları ile birlikte Kooperatifin mali yapısını güçlendirmeye devam ettiklerini ifade ederek, önümüzdeki süreçte gerek liman kömür taşımacılığı ve ÇAYKUR nakliyelerini daha da güçlendirerek üyelerinin hak ve hukuklarını korumaya devam edeceklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından Yönetim Kurulu, Mali Rapor ve Tahmin Bütçeler okunarak görüşmeye açıldı. Faaliyet raporu hakkında üyeler görüşlerini açıklaması ardından raporlar Genel kurula katılan üyeler tarafından ibra edildi.

celil-yildirim.jpgGündem deki maddelerin görüşülmeleri ardından gündem gereği seçimler maddesine geçildi. Celil Yıldırım başkanlığında tek liste ile girilen seçimler genel kurulda alınan karar ile açık oylama yapıldı. Yapılan seçimler sonrası Celil Yıldırım yeniden başkan seçildi. Buna göre Yönetim Kurulu üyesi şu isimlerden seçildi: Başkan Celil Yıldırım, üyeler Turhan Yılmaz, Abdullah Cihan, Temindar Akkaya, Murat Yazıcı, Mehmet Civelek ve Gökhan Ş. Aydemir seçildiler. Denetleme kuruluna da Fevzi Kırçiçek, Ahmet Bayşeker ve Mehmet Özler seçildiler.

Güven tazeleyerek yeniden başkan seçilen Celil Yıldırım Kongre sonrası yaptığı Teşekkür açıklamasında “Geçmiş dönemlerde yaşanan sıkıntılı süreçleri atlatma anlamında arkadaşlarımızla büyük çaba sarf ettik. Bugün nefes alan bir kooperatif konumundayız ve Bölgede ağırlığımız var ve düşüncelerine değer verilen bir kooperatif konumuna geldik.

Üyelerimize bizlere gösterdiği güvenden dolayı Teşekkür ediyorum. Yeni dönemde odamızı daha güçlü konuma taşıma, üyelerimizin hak ve hukuklarını koruma anlamında var gücümüzle çalışacağımızın da bilinmesini isterim. Yönetim Kurulu arkadaşlarımla beraber tekrar bize gösterilen güvene teşekkür ederiz.” dedi.

Hayati AKBAŞ – HOPA/LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.