Hopaport’un önceki genel müdürlerinden Bülent Akbaş vefat etti

Hopaport’un önceki genel müdürlerinden Bülent Akbaş vefat etti

HOPAPORT’un 1997 yılında özelleşmesi ile birlikte kurumun başına Genel Müdür olarak atanan ve görevde bulunduğu 13 yılda yaptığı ciddi yatırımlarla limanın modern görüntüsünün temellerini atan Bülent Akbaş hayatını kaybetti.

HOPAPORT’un 1997 yılında özelleşmesi ile birlikte kurumun başına Genel Müdür olarak atanan Bülent Akbaş aralıksız olarak 13 yıl bu görevi sürdürdü. Görevi süresince Hopa Limanında ciddi yatırımlar yaparak modern bir liman ortaya çıkartarak, Ulusal ve Uluslararası sektörde HOPAPORT’un isminin duyurulmasında ciddi çabalar sarf eden Bülent Akbaş Hopa’daki görevi süresince özellikle eğitime verdiği desteklerle adından bahsettirirken spora verdiği destekle de takdir toplayan bir isim oldu. Artvin Hopaspor başkanlığı görevinde de bulunan Bülent Akbaş 2010 yılında emekli olmuştu. Hopa’da görev yaptığı süre içinde de sanatsal çalışmalardan kopmayarak fırsat buldukça Artvin in tüm ilçelerinde de çektiği fotoğraflarla ciddi bir arşiv oluşturmuş, Hopa, Trabzon ve Batum’da açtığı fotoğraf sergileri de büyük beğeni toplamıştı

Bülent Akbaş’ın vefatı ile ilgili kısa bir açıklama yapan HOPAPORT Genel Müdürü Meriç Burçin Özer, üzüntüsünün çok büyük olduğunu ifade ederek “Hopa Liman Genel Müdürü olarak hizmet vermiş olan Bülent Bey’in vefat haberi gerek Liman çalışanları ve gerekse eski mesai arkadaşları olarak bizleri derinden etkilemiştir. Hopa Limanında hizmet etmiş olduğu süre boyunca Hopa Limanı’na ve Hopa’ya katkıları unutulmayacaktır. Sanatçı kişiliği ve sosyal anlamda güçlü bir entelektüel alt yapısı ile Hopa’da derin izler bırakmıştır. Yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Mekânı cennet olsun. Allah rahmet eylesin” dedi.

Bülent Akbaş 2010 yılında emekli olduktan sonra ailesi ile birlikte Mersin’e yerleşmişti. Renkli kişiliği ve sanata olan ilgisi ile sanat çevresinde de sevilen bir isim olan Bülent Akbaş Mersinde İçel Sanat Kulübünde yöneticilik, İçel sanat kulübünün yayınladığı İSK dergisinde yayın yönetmenliği, Mersin Fotoğraf derneği kurucusu olarak bulunmuştu.

bulent-akbas2.jpgKELEBEKLER BÜLENT AKBAŞ’I ÖZLEYECEK

Çektiği fotoğraflarla Mersin tanıtımında büyük emek veren Bülent Akbaş çektiği Kelebek fotoğraflarından oluşan bir sergiyi de açmıştı. Mersin’de yaşadığı tespit edilen 188 kelebek türünden 102’sini fotoğraflamayı başaran Bülent Akbaş sosyal medyada da paylaşımları ile de takdir toplamıştı.

Bülent Akbaş 2 yıl önce yakalandığı amansız hastalığının tedavisine devam ederken 77 yaşında hayatını kaybetti. Akbaş’ın cenazesi Akbelen mezarlığında ailesi, dostları, sanat camiasının da katıldığı törenle toprağa verildi. Bülent Akbaş evli ve 2 çocuk babası idi.

Hayati AKBAŞ – HOPA /LOJİPORT

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.