Horoz Lojistik, 15 elektrikli kamyonet aldı

Horoz Lojistik, 15 elektrikli kamyonet aldı

Kamyonetler şehir içi lojistik faaliyetlerinde kullanılacak olup şirket, elektrikli araç alımına ek olarak bu alana yönelik gerekli altyapı yatırımlarını da gerçekleştirecek.

Horoz Lojistik Kargo Hizmetleri ve Ticaret A.Ş. (HOROZ) tarafından 7 Ekim 2024 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan bildirimde Elektrikli Araç Alımı hakkında açıklama yapıldı.

Açıklamada İzahnamede yer aldığı üzere; Şirketin, sürdürülebilirlik stratejisinin bir uzantısı olarak, dağıtım ağı ve merkez operasyonlarını çevresel etkiyi azaltarak genişletmeyi hedeflediği; bu strateji ile; düşük emisyonlar, işletme maliyetlerinde azalma, enerji verimliliği ve uzun vadeli sürdürülebilirlik avantajları sunularak çevresel ve işletme faydaların bir araya getirilmesi amaçlandığı belirtildi. Şirketin ayrıca, elektrikli araçların kullanımı ile enerji verimliliğini ve geleceğe yönelik taşımacılık trendlerine uyum sağlamayı amaçladığı vurgulandı.

Bu kapsamda ve Sermaye Artırımından Elde Edilecek Fonun Kullanım Amacına İlişkin Yönetim Kurulu Raporu’na uygun olarak, Şirketin, vergiler dahil toplam değeri 36.750.000 Türk Lirası olan 15 adet elektrikle çalışan kamyonet satın alım işleminin bugün itibarıyla tamamladığı ifade edildi. Kamyonetler şehir içi lojistik faaliyetlerinde kullanılacak olup şirket, elektrikli araç alımına ek olarak bu alana yönelik gerekli altyapı yatırımlarını da gerçekleştirecek.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.