Hubtic’ten deniz yolu taşımaları için  avantajlı navlun teklifi

Hubtic’ten deniz yolu taşımaları için avantajlı navlun teklifi

Hubtic CEO’su Abdullah Cansu, “Armatörler ile yaptığımız görüşmeler neticesinde bu dönem ABD, İsrail, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’daki bazı limanlardan özel fiyatlar aldık. Lojistik maliyetleri düşürmeyi hedefliyoruz" dedi.

Covid-19 döneminde deniz taşımacılığında ortaya çıkan global konteyner krizi ve kısıtlama döneminin sona ermesiyle hız kazanan ürün ticareti neticesinde navlun fiyatları büyük bir artış göstermiş, bu durum tedarik zincirlerinde de aksaklıklara yol açmıştı. Bu yılın başından itibaren navlun fiyatlarında yüzde 50’nin üzerinde düşüş görülse de pandemi öncesine kıyasla fiyatlar hala yüksek. İthalat ve ihracatçıların taşımacılık ihtiyaçları için yenilikçi çözümler geliştiren dijital lojistik şirketi Hubtic bu noktada devreye girerek, deniz yolu taşımacılığında sunduğu avantajlı fiyatlar ile müşterilerinin lojistik maliyetlerinin azalmasına katkı sunuyor.

Abdullah Cansu: “Armatörlerden özel fiyat alıyoruz”

Rotterdam’dan Karaçi’ye, Şangay’dan İskenderiye’ye kadar çok sayıdaki limana deniz yolu veya intermodal taşımacılık ile ulaştıklarını söyleyen Hubtic CEO’su Abdullah Cansu, “Deniz yolunda navlun fiyatları şu anda pek çok rotada 4 ila 5 bin dolar seviyesine inse de pandemi öncesine kıyasla rakamlar hala yüksek. Bunun yanı sıra döviz kurunu da dikkate alarak, müşterilerimizin taşımacılık maliyetlerini azaltmaya odaklanıyoruz. Bunun için de hizmet verdiğimiz ülkelerde armatörler ile görüşerek, liman ve navlun için özel fiyat teklifleri alıyoruz” dedi.

hubtic.jpgAmerika’dan Orta Doğu’ya uygun liman ve navlun fiyatları

Fiyatların dönemsel olarak değiştiğinin altını çizen Cansu, bu dönemde özel fiyat aldıkları bölge ve limanları şu sözlerle anlattı; “Şu anda İsrail’deki pek çok limanda özel fiyatlar verebiliyoruz. ABD’de New York, Norfolk, Savannah limanlarında maliyet avantajı sağlıyoruz. Kuzey Afrika’da Fas, Tunus ve Cezayir’de avantajlı navlun fiyatları sunuyoruz. Orta Doğu’da özellikle Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan ve Katar bölgesindeki limanlarda da müşterilerimiz için uygun fiyatlara anlaştık.”

Düşük hacimli taşıma yapan KOBİ’ler de yararlanabiliyor

Cansu ayrıca kara yolu, deniz yolu ve bu iki yolu birden kapsayan intermodal taşımacılıkta, komple ve parsiyel taşıma seçenekleri sunduklarını ifade ederek, “Dolayısıyla daha düşük miktarlı taşıma ihtiyacı olan KOBİ’lere de hitap ediyoruz. Yük taşımacılığında 50 kiloluk yüklerden komple taşımalara kadar tüm yüklerin taşımasını kara yolu, deniz yolu, demir yolu ve hava yolunda gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.