İDO: Denizle karayolunu bütünleştirdik

İDO: Denizle karayolunu bütünleştirdik

Souter, “Türkiye’de coğrafyaya baktığımızda şehirler arasında hızlı tren seferlerinin olmaması önemli bir boşluk. Biz bu boşluğu doldurmak amacıyla...

Souter, “Türkiye’de coğrafyaya baktığımızda şehirler arasında hızlı tren seferlerinin olmaması önemli bir boşluk. Biz bu boşluğu doldurmak amacıyla ‘İDOBÜS’ sistemini hayata geçiriyoruz. Ancak, demiryollarının geliştirilmesini de istiyoruz. Bir yatırımcı olarak Türkiye’de farklı bir demiryolu projesi ile karşılaşırsam ilgisiz kalmam. Fakat şimdilik hem otobüs hem de gemilerimizle, şehirlerarasında demiryolu gibi çalışacağız. Başarılı olursak yeni varış noktalarını da listemize alacağız” dedi.

Köprü Akfen’in işi

Türkiye’nin taşımacılık ve ulaşıma dair bütün projelere ihtiyacı olduğunu söyleyen Souter, şöyle devam etti: “Souter Investment olarak şu anda demiryolu taşımacılığı üzerine yoğunlaşmış vaziyetteyiz. Fakat Türkiye için kısa vadede böyle bir projeye girmek gibi niyetimiz yok. Şu anda İDOBÜS projesine odaklandık. Bugüne kadar en heyecanlandığım proje bu oldu. Türkiye’nin bu hızlı büyümesi daha fazla projenin yapılması ihtiyacını doğuruyor. Türkiye’de inanılmaz bir potansiyel var. İDO’daki ortaklarımızdan Akfen de köprü ihalesiyle ilgilenebileceğini söyledi.

Bu inşaat işi olduğu için, daha çok Akfen’in uzmanlık alanına giriyor. Bizim uzmanlık alanımız daha çok toplu ulaşım üzerine. Türkiye, gayri safi yıllık hasılası sürekli artan bir ülke olarak, bütün ulaşım projelerine ihtiyaç duyuyor. Bu projeler hayata geçmezse büyüme ciddi bir engelle karşı karşıya kalır. Bugüne kadar hiç kimse bir deniz aracı için internetten uygun fiyata bilet satıp, yolculuğa karayolundan devam ettiren bir sistemi gerçekleştirmedi. Türkiye’de geliştirilen bu model tüm dünyaya örnek olabilir. Bu sistem en hızlı taşımacılık örneği olacak. Alternatiflerine göre yüzde 40 fiyat avantajı sağlayacak.”

10 bin koltuk kaparız

Otobüs firmalarının, uygulamadan etkilenmesini beklemediklerini anlatan İDO CEO’su Önder Sezgi ise “İstanbul, Bursa ve İzmir bölgesinde seyahat ihtiyacı her geçen gün artıyor. Yıllık 10 milyon kişinin geçtiği bu güzergahta yıl sonuna kadar 10 bin koltuk kapmayı hedefliyoruz. Yolcular deniz otobüsleriyle Kabataş’tan, Bursa limanına 50 dakikada ulaştırılacak. Karayoluyla Balıkesir, Manisa ve İzmir’e taşınacak. İstanbul-İzmir arası 1.5 saat kısalarak 6 saat 25 dakikaya düşecek. Fiyatlar, 1, 5, 8 ve 12 lira arasında değişecek. En pahalı bilet 25 lira olacak.”

LOJİPORT 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.