İlağa: YÖK'e direneceğiz

İlağa: YÖK'e direneceğiz

İlağa Eğitim ve Kültür Vakfı Kurucu Üyesi Handan İlağa, 2003 yılında kurulan Mersin Deniz ve Ticaret Meslek Yüksek Okulu'nun (MYO) YÖK kararı ile kapatılarak...

İlağa Eğitim ve Kültür Vakfı Kurucu Üyesi Handan İlağa, 2003 yılında kurulan Mersin Deniz ve Ticaret Meslek Yüksek Okulu'nun (MYO) YÖK kararı ile kapatılarak öğrenci, öğretmen ve malları ile birlikte Mersin Üniversitesi'ne (MEÜ) devredilmesine izin vermeyeceklerini söyledi. İlağa, YÖK'ün bu kararına karşı hukuki mücadeleyi başlattıklarını açıkladı.
YÖK'ün "Mersin Deniz ve Ticaret MYO'nun kapatılarak, aynı isim ve programla MEÜ bünyesinde açılması" kararına tepki gösteren İlağa Eğitim ve Kültür Vakfı Kurucu Üyesi Handan İlağa, Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nde (MGC) düzenlediği basın toplantısı ile YÖK'ün bu kararına karşı hukuki mücadeleyi başlattıklarını bildirdi.
Mersin Deniz ve Ticaret MYO'nun, İlağa Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından 1 milyon 200 bin YTL bağış yapılarak 2003 yılında kurulduğunu anımsatan İlağa, 13 öğrencisi ile eğitim hayatına başlayan okulun, 4 yıl içinde öğrenci sayısını 450'ye çıkardığını ve hazırladığı projelerle AB'den bugüne kadar 650 bin euro hibe aldığını belirtti.
Okulun hızla geliştiğini söyleyen İlağa, bunun da bazı çevreleri rahatsız ettiğini iddia etti. İlağa, "Okulumuzun 4 yıllık süre içinde gerek öğrenci sayısındaki artışı gerekse AB'ye sunduğu projelerle aldığı hibeler birçok çevrenin dikkatini çekti. Türkiye'de hiçbir devlet okulu 13 öğrenci ile başladığı öğrenim hayatında 4 yıl içinde öğrenci sayısını 450'ye çıkaramamıştır. Okulumuzun bu başarısı ve 4 yıllık üniversiteye çevrilmesi yönündeki yapılanması bazı çevreleri rahatsız etmiştir. İdarenin "Ben yaptım oldu" mantığı ile okulumuzun kapatılmasına ve vakfın yaptığı 1 milyon 200 bin YTL bağışın ve okula tahsis ettiği mallara el konularak öğrencileri, hocaları ile birlikte yeni kurulacak devlet okuluna devrine karar verildi. İlağa Eğitim ve Kültür Vakfı'nın hükmü şahsiyeti devam ederken böyle bir kararın alınması gerek yasalara gerekse Anayasa hükümlerine aykırıdır" dedi.
Mersin Deniz ve Ticaret MYO'nun, Türkiye'deki tek vakıf meslek yüksek okulu olduğunu söyleyen İlağa, bu tip okulların desteklenmesi gerektiğini, okulun kapatılarak devrinin denizcilik sektörüne vurulmuş bir darbe olduğunu savundu. Okulun kapatılmak yerine teşvik ve tebrik edilmesi gerektiğini ileri süren İlağa, "YÖK'ün kararına karşı yargı yolu başlatılmıştır. İlağa Eğitim ve Kültür Vakfı'na ait denizcilik eğitimi için tahsis edilen malların böyle bir kararla yasalara aykırı olarak talan edilmesi, eğitim öğretim devam ederken Anayasa'ya aykırı olarak devrine asla izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.