İlk Uluslararası Optimist Yarışması BODRUM’da

İlk Uluslararası Optimist Yarışması BODRUM’da

Türkiye’ de ilk kez yapılacak olan BIOR (Bodrum International Optimist Regatta)  Uluslararası Optimist Yelken Yarışına  BODRUM  ev sahipliği...

İlk Uluslararası Optimist Yarışması BODRUM’daTürkiye’ de ilk kez yapılacak olan BIOR (Bodrum International Optimist Regatta)  Uluslararası Optimist Yelken Yarışına  BODRUM  ev sahipliği yapıyor.

Bodrum Kültür ve sanat topluluğu Yelken Federasyonu  (TYF)   2013  yarış programında  yer alan  BIOR, dünyanın önde gelen yelken kenti Bodrum’da; yeni nesile yelken ve deniz kültürünü sevdirmek, denizcilik kültürünün alt yapısını oluşturmak, uluslararası arenada ülkemizin tanıtımını yapmak ve turizme katkıda bulunmak amacı ile gerçekleştirilecektir.

30 Mayıs - 2 Haziran 2013 tarihleri arasında Ukrayna, Macaristan, İsrail, Yunanistan, Polonya, Arjantin, İngiltere, Portekiz, Avusturya, Hindistan, Almanya, Romanya ve Türkiye gibi toplam 22 ülkeden 250 sporcunun yarışacağı BIOR, 30 Mayıs Perşembe günü Bodrum meydanında etkinlik yürüyüşü ile başlayacak. BIOR  Bodrum yarımadasındaki İçmeler koyunda start alacak ve 2 Haziran günü kapanış partisi ile sona erecek. Uluslararası Jürinin de  olacağı yarışta  ilk 10 yarışçıya çeşitli ödüller dağıtılırken birinci olan yarışçı optimist kazanacak. BIOR Uluslararası Optimist Yelken Yarışlarına yaklaşık on binlerce seyirci bekleniyor.

Yarışa önemli desteği bulunan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Türkiye’ de ilk kez yapılacak olan Uluslararası Optimist Yelken Yarışları için çok heyecanlı olduklarını vurgularken, Bodrum‘un  gelecek  yıllarda  Akdeniz’ in en önemli Uluslararası Optimist buluşma noktası olacağını, IMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi,  Bodrum Kültür Sanat Topluluğu (BKST), Bodrum Ticaret Odası (BODTO) ve Bodrum Denizciler Derneği desteğiyle yelken ve optimist alanında Bodrum’da önemli organizasyonlar yapmaya devam edeceklerini belirtti. Kocadon ayrıca herkesi   30 Mayıs - 2 Haziran 2013 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan BIOR Uluslararası Optimist Yelken Yarışlarını  izlemeye davet ediyor.

İlk Uluslararası Optimist Yarışması BODRUM’da

İlk Uluslararası Optimist Yarışması BODRUM’da

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.