İnci Akü her ülkeye ‘özel’ akü üretiyor
Her ülkenin hava ve yol koşullarını dikkate alarak üretim yaptıklarını belirten İnci Akü Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Göksel Paker, “Tüm testlerden...
Her ülkenin hava ve yol koşullarını dikkate alarak üretim yaptıklarını belirten İnci Akü Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Göksel Paker, “Tüm testlerden başarı ile geçen akülerimiz her türlü hava ve yol koşulunda üstün performans sağlıyor” diyor.
Otomotiv yan sanayinde tercih edilen markalardan biri haline gelen İnci Akü, 28 yıldır Türkiye ekonomisi için değer yaratan bir başarı öyküsüne sahip. İnci Akü, grubun tüm şirketleri İnci Holding çatısı altında toplandıktan iki yıl sonra, 1984 yılında ‘Müşteri Memnuniyeti’ misyonunu kuruluş ilkesi olarak benimseyen Cevdet İnci tarafından kuruldu. Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulan İnci Akü, o gün için Avrupa’nın en önemli üreticilerinden biri olan Avusturya kökenli Jungfer Baren firması ile lisans anlaşması yaparak üretimine başladı. Daha sonra Fransız ve Amerikalı üreticilerle uzun dönemli ortaklıklar yapan firma, ulaştığı kalite ve teknolojiyle otomotiv sektöründe aranılan markalardan biri oldu.
İnci Akü’nün ürünlerini üretirken en son teknolojik yenilikleri kullanarak çevre ve yakıt dostu aküler imal ettiğini belirten İnci Akü Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Göksel Paker, “Sürekli gelişimi hedefleyen İnci Akü, Sanayi Bakanlığı’ndan Ar-Ge Merkezi belgesini alıp sektöründe ilk olma başarısını gösterdi. İnci Akü olarak ulusal ve uluslararası boyutta, konusunda uzman kişi ve kuruluşlarla işbirlikleri gerçekleştiriyoruz. Ar-Ge Merkezi’nde geliştirilen yeni teknolojilerle iç ve dış pazarlarda önemli başarılar yakaladık. Sektörümüzün ihracat lideriyiz. Üretimimizin yaklaşık yüzde 60’ını 70 ülkeye ihraç ediyoruz. İnci Akü olarak enerji depolama alanında uzman üretici olmayı hedefliyor ve Ar-Ge merkezimizde enerji depolama sistemlerine yönelik projeler geliştiriyoruz. Güneş enerjisi gibi yenilenebilir kaynaklardan elde edilen enerjinin depolanmasına yönelik projelerimiz ve yatırımlarımız sektörün yarınlarını şekillendirecek” şeklinde konuştu.
‘AR-GE BİRİMİMİZ EN ÖNEMLİ FARKLILIĞIMIZ’
Firma olarak Ar-Ge’ye büyük önem verdiklerini dile getiren Paker, “Ar-Ge çalışmalarımızın bir kısmı mevcut ürünlerimizin geliştirilmesi için yapılırken, bir kısmı da geleceğe dönük projeler için yapılıyor. Ar-Ge bölümümüzde 2006 yılından itibaren hibrit ve elektrikli araç bataryaları ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Yeni çıkan araçların büyük kısmını oluşturması beklenen mikro hibrit, diğer adıyla start-stop araçlar için İnci Akü NanoGold Start-Stop ELA serisini geliştirdik. Dünyada akü sektöründe yaşanan gelişmelere paralel olarak önemli çalışmalara imza atıyoruz. Lityum İyon aküler için de bilimsel amaçlı AR-GE çalışmalarımız sürüyor. 2011 yılı itibari ile İnci Battery markası ile endüstriyel akü üretimine başladık. Telekom sektörü için sunduğumuz VRLA akülerimize ek olarak ‘Gel serisi’ yeni teknoloji ürünlerimizi de farklı sektörler için kısa sürede pazara sunmayı planlıyoruz. Bu akülerin uygulama alanlarını geliştirmek için Ar-Ge çalışmalarımız devam ediyor” diyerek sözlerine devam etti.
‘HAVA VE YOL KOŞULLARINI DİKKATE ALARAK AKÜ ÜRETİYORUZ’
İnci Akü’nün ürünleriyle 4 kıtada 70 ülkeye hizmet verdiğini kaydeden Paker, her ülkenin hava ve yol koşullarını göz önünde bulundurarak üretim yaptıklarını vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu 70 ülke içerisinde, soğuğuyla tanıdığımız Rusya ve CIS bölgesi olduğu gibi sıcaklarıyla bildiğimiz Dubai, Mısır gibi Ortadoğu ülkeleri de mevcut. Global bir marka olan ve sadece Türkiye’deki değil, tüm dünyadaki hava ve yol koşullarını göz önünde bulundurarak akü üretimini gerçekleştiren İnci Akü ürünleri, tüm testlerden başarı ile geçti. Firmamız sahip olduğu kalite sertifikaları ve belgeleri ile ürün kalitesini ispatlamış bir marka olarak uygun ve kaliteli ürünlerini Türkiye ile birlikte tüm dünyaya sunuyor.”
‘SÜREKLİ DEGİŞEREK VE GELİŞEREK YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ’
‘Bugüne kadar müşterilerimizi anlamak ve müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için sürekli değişim ve gelişim ilkeleriyle yolumuza devam ettik’ diyen Paker, firmanın önümüzdeki dönem hedefleri hakkında şu bilgileri verdi: “Güçlü Ar-Ge ekibi ve yenilikçi bakış açımızla her türlü ihtiyacı en üst seviyede karşılıyoruz. İnci Grubu ‘Küresel platformda, bizi biz yapan değerlerle, iş geliştirerek, kazandırıyoruz, kazanıyoruz’ misyonu ile iddialı bir hedefe kilitlendi. Bu hedefe ulaşırken en önemli paydaşımız olan bayilerimizin gelişimi her zaman birinci önceliğimiz. Sektörün en yenilikçi ürünlerini geliştiriyor ve onların gelişimi için çalışıyoruz. İnci Akü'nün kuruluş ilkesi müşteri memnuniyetidir. Her geçen gün gelişmeye, çağın gereklerini yerine getirmeye, hem bayilerimize kazandırmak, hem de İnci Akü kullanıcılarına faydalı olmak için var gücümüzle çalışıyoruz.”
‘EN ÖNEMLİ HEDEFİMİZ GLOBAL BİR MARKA OLUŞTURMAK’
Sektörde Turquality programına girmeye hak kazanan ilk şirket olarak rotalarını globalde markalaşmaya çevirdiklerine dikkat çeken Paker, “Global pazarda, İnci Akü markasının konumlandırmasını belirleme, stratejisini oluşturma ve uzun soluklu yol haritasını çıkarma hedefiyle yola çıktık. Kısa zamanda çalışmalarımızın sonuçlarını almaya başladık. Güçlü Ar-Ge ekibi ve yenilikçi bakış açısıyla günümüz ihtiyaçlarını en üst seviyede karşılayan, geleceğin teknolojisini takip ederek, kendisini sürekli geliştiren bir firma olarak adımlarımızı markalaşma alanında daha sağlam atmak istiyoruz. Bu amaçla geçtiğimiz yıl başlattığımız, Global Markalaşma Projesi kapsamında hedef ülkeler olarak seçtiğimiz Ukrayna, Rusya, Almanya, Mısır, İran, İspanya, Portekiz ve Türkiye’de ziyaretlerde bulunduk. Ziyaretler sırasında, saha gezileri, tüketici analizleri, rakip analizleri gerçekleştirdik. Yaptığımız tespit ve analizleri derledikten sonra şirket bünyesinde değerlendirdik. İnci Akü markasının kimlik ve kişilikleri, ana konumlandırmalarını, bu kişiliklere uygun kurumsal duruşlarını belirledik. Vizyon, misyon, marka hikayesi, kişiliği, değerleri ve yasaklar yer alacak şekilde Marka Kılavuzunu oluşturduk” diyerek sözlerini sürdürdü.
‘TÜRKİYE’NİN İLK BREAM SERTİFİKASINI MANİSA FABRİKAMIZ ALDI’
İnci Akü olarak çevre konusuna ayrı bir duyarlılık gösterdiklerini ifade eden Paker, “Sürdürülebilir yaşam esasına paralel olarak hayata geçirdiğimiz çevreci uygulamaları hem iş yapış biçimlerimize hem üretimimize hem de geliştirdiğimiz projelere yansıtıyoruz. Üretim sürecinde çevreye duyarlılığı en üst seviyede ortaya koyan İnci Akü, 2005 yılında ISO 14001 Çevre Yönetim sertifikası aldı. İnci Akü’nün 2010 Temmuz ayında temellerini attığı 100 bin metrekare alan üzerine kurulan Manisa’daki ikinci fabrikası Türkiye’nin ilk BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) sertifikalı üretim tesisi olma özelliği taşıyor. Breeam, ilk olarak 1990'da İngiltere'de uygulanmaya başlanan daha sonra dünyanın birçok ülkesinde benimsenen Çevre Dostu Bina Sertifika Sistemi ve Çevresel Değerlendirme Metodudur. Breeam’in amacı, binaların çevresel performansları için doğru kriterleri belirlemektir. Değerlemede belirli kriterler ışığında bir binanın çevresel performansına değer biçiliyor. Breeam tarafından dikkate alınan 4 ana çevresel başlık; küresel atmosfer ve kaynakların kullanımı; yerel sorunlar, iç ortam ve sağlık; çevrenin binalara etkisidir. Bu başlıklar üzerine yapılan değerlendirmelerle puanlama yapılıyor. Puanlama, geçer, iyi, çok iyi ve mükemmel olarak nitelendiriliyor” diyerek sözlerine son verdi.
[gallery]
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.