İngiltere, sürücüsüz toplu taşıma denemeleri başladı

İngiltere, sürücüsüz toplu taşıma denemeleri başladı

Birleşik Krallık, sürücüsüz (otonom) araç kullanımı ve geliştirilmesi konusunda ABD’nin gerisinde kalmış olsa da yeni yapılan bir açıklamayla Londra’nın Greenwich bölgesinde otonom bir servis aracının hizmet vermeye başlayacağı belirtildi

İngiltere'de sürücüsüz toplu taşıma araçları bu yıl içinde denenmeye başlanacak. Harry ismi verilen ve yaklaşık 1000 kişiyi taşıyabilen prototip sürücüsüz kabin, Londra’daki O2 arena çevresinde hizmet verecek. Araç, önceden belirlenmiş bir rota üzerinde üç hafta boyunca yolcu taşıyacak.


3 HAFTA YOLCU TAŞIYACAK
Önceden belirlenmiş bir rota üzerinde üç hafta boyunca yolcu taşıyacak olan Harry, saatte 16 km hıza ulaşabilmesi ve tek seferde 4 yolcu taşıyabilmesiyle dikkat çekiyor.

Son dönemin en çok konuşulan teknolojilerinden biri olan sürücüsüz araçlar ile ilgili gelişmeler hızla devam ediyor. İngiltere'de bu yıl sürücüsüz araç teknolojisi ile ilgili oldukça önemli bir adım atılacak.

Daha önceden İngiltere'de bulunan Q2 etkinlik alanının çevresinde GATEway projesi için sürücüsüz servis araçlarıyla uzun süre denemeler yapılıyordu. Bu kez GATEway projesi yeni bir deneme için Londra sokaklarına çıkacak ve İngiltere'de sürücüsüz araçlarla yolcular taşınacak.

Elektrikle çalışan kapsül adındaki sürücüsüz araçlar Heathrow Havaalanı'nın içerisinde raylı sisteme bağlı olarak çalışıyordu ancak projeyi tasarlayan TRL firması sokaklarda rahat bir şekilde gidebilecek bir araç ortaya çıkmasını istiyor. Bu nedenle de yeni kapsül araçlar sokakta test edilecek ve halkın tepkisi alınacak.

Şu an kullanılan kapsül araçların her biri 6 yolcu alabiliyor ve saatte maksimum 40km hızla ilerliyor. Araçlar düşük hızda ve kapasitede olsalar da araçların öncelikli amacının güvenlik olduğu belirtilmiş. Üstelik araçlar ilerleyen zamanlarda çok daha geliştirilecek.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.