Irak TIR nakliyesi komple ve parsiyel taşımalar

Irak TIR nakliyesi komple ve parsiyel taşımalar

Irak nakliye firmaları ile irtibat içerisinde olan ticari kuruluşlarımızın ortaklaşa yürüttükleri ihracat çalışmaları hem kuzey hem de güney Irak illeri kapsamında ivme kazanmış, birçok lojistik şirketi bu hat üzerinde yoğunluk göstermeye başlamıştır.

Özellikle içinde bulunduğumuz süreç içerisinde ülkemizin dışa açılım hamlelerinin art arda gelmesine bağlı olarak hemen hemen tüm dünya ülkeleri ile gerek ihracat gerekse ithalat anlamında ticari alış verişlerimizin yıllık bazda ki oranlarında önemli derece yükseliş gözleniyor olması gözlerin ülkemiz üzerine çevrilmesine de neden olmuştur. Dünya geneli ülkeler çapında yaptığımız çalışmalar yoğunluk olarak özellikle sınırlarımızda bulunan ülkelerde daha bir ayrıcalıklı durumda bulunmaktadır.

Ülkemizin güney sınır komşularından olan Irak ile her ne kadar çok uzun bir geçmişten gelen ticaretimiz olsa da yukarı da belirttiğimiz nedenlere bağlı olarak son yıllarda ortaya çıkan veriler geçmiş yıllara oranla oldukça yüksek seviyelerde artış göstermiştir. Irak nakliye firmaları ile irtibat içerisinde olan ticari kuruluşlarımızın ortaklaşa yürüttükleri ihracat çalışmaları hem kuzey hem de güney Irak illeri kapsamında ivme kazanmış, birçok lojistik şirketi bu hat üzerinde yoğunluk göstermeye başlamıştır.

Türkiye’den Irak’a ihraç edilen ürünleri sıralayacak olursak sayfalar dolusu içerik elde edeceğimiz ürün çeşitliliği ile karşı karşıya olduğumuzu göreceğiz. Ülkemizden Irak’a bu denli ihracat çalışmasının yapıldığı gibi Asya, Afrika, Avrupa ve hatta Amerika’dan Irak’a gönderilen ürün gruplarının taşıma ve gümrük işlemleri de yine genellikle Türk nakliye kuruluşları vasıtası ile üçüncü ülke kapsamlı transit taşımacılık yöntemi ile sevk edilmektedir. Bu kapsamda taşıması yapılan ürün grupları gönderici ve alıcı tercihine bağlı olarak aktarmalı veya direkt servis hizmeti şeklinde sunum bulmaktadır.

Ağırlıklı olarak yapılmakta olan komple tır taşımacılığı ile birlikte özellikle İstanbul ilimizde bulunan parsiyel depolarından neredeyse haftanın her günü düzenli olarak çıkışları yapılan Irak parsiyel nakliye çalışmaları da hemen hemen tüm lojistik şirketleri tarafından yapılabilmektedir. Komple tır nakliyesi yapmakta olan birçok lojistik şirketi kargo ve parsiyel nakliye taleplerinin yoğunluğunu görmezden gelmeyip grupaj servis olanağı da sağlamaktadır.

Taşımacılık sektöründe kurulmuş olduğu ilk günden bu yana Irak komple ve parsiyel nakliye hizmetlerini başarılı bir şekilde devam ettirmekte ve her geçen gün üzerine katarak geliştirmekte olan yerli taşıma şirketlerinden biri olan Arınak Lojistik’de Türkiye’den Irak’a, Avrupa ülkelerinin tamamından Irak’a ve kısmen de olsa talep gelen Irak’tan Türkiye’ye ithalat kapsamlı ürün taşımacılığında kesintisiz ve kaliteli hizmet sunma anlayışı ile önemli projelere imza atmaya devam etmektedir.

Haber: Mehmet Ali BAL
Haber kaynağı: İstanbul lojistik firmaları

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.