İran devlet televizyonu: İsrailli Ofer'in gemisini biz vurduk

İran devlet televizyonu: İsrailli Ofer'in gemisini biz vurduk

İran'ın Arapça yayın yapan devlet televizyonu al-Alam, Umman açıklarında İsrail gemisine saldırının, Tel Aviv yönetiminin Suriye'de İran hedeflerine yönelik saldırılarına misilleme olarak düzenlendiğini ifade etti.

Haberde saldırıya dair ayrıntı verilmezken, "İsrail'in Suriye'nin Kusayr ilçesindeki el-Debaa Havaalanı'na yönelik saldırısına karşılık Umman açıklarında İsrailli şirkete ait bir petrol tankeri hedef alındı" ifadesi kullanıldı.

İRAN'DAN RESMİ YALANLAMA

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatibzade, İsrailli nakliye şirketine ait geminin Hint Okyanusu'nda uğradığı saldırıda İran'ın parmağı olduğuna ilişkin iddiaları yalanladı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, açıklamasında "Siyonist rejim, İsrail gemisine yönelik saldırıda Tahran'ın parmağı olduğuna dair ithamlarından vazgeçmelidir. Bu yöndeki açıklamaları ve ithamları kınıyoruz. İsrail gittiği her yere istikrarsızlık ve terör götürmüştür" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Dün İsrailli iş insanı Eyal Ofer'in sahibi olduğu Londra merkezli Zodiac Maritime Denizcilik şirketi tarafından yapılan açıklamada, Tanzanya'dan BAE'ye giderken Umman açıklarında saldırıya uğrayan gemide 1'i İngiliz, 1'i Rumen olmak üzere 2 mürettebatın hayatını kaybettiği duyurulmuştu.

İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid, saldırıdan İran'ı sorumlu tutmuştu.

İsrail ile İran arasında karşılıklı olarak ticaret gemilerine yönelik sabotajlar sürerken, bu durum iki ülke arasında "adı konulmamış deniz savaşı" olarak yorumlanıyor.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.